Innostus ja yhteisöllisyys väreili Yhteiskehittämisen aamupäivässä

Innokylä kokosi sote-alan ja laaja-alaisen hyvinvoinnin toimijat 4.6. Yhteiskehittämisen aamupäivään. Webinaari tarjosi osallistujille uusia tuulahduksia, raikkaita näkökulmia ja asiantuntevia puheenvuoroja yhteiskehittämisestä ja innovaatiotoiminnasta - sekä yhdessä innostumisen ja yhteisöllisyyden kokemuksia!

Kuva
kuvituskuva

 

Yhteiskehittämisen aamupäivä 4.6. oli Innokylän ensimmäinen virtuaalinen yhteiskehittämisen tapahtuma. Tavoitteena oli tukea avointa kehittämiskulttuuria sekä tarjota uusia ideoita ja näkökulmia Innokylässä kehittäville ja kaikille yhteiskehittämisestä kiinnostuneille. 

Yhdessä, vaikka etänä

Webinaarissa kuultiin puheenvuoroja monipuolisesti yhteiskehittämisestä, innovaatiotoiminnasta, ennakoinnista, palvelumuotoilusta, vaikuttavuusinvestoinnista, virtuaalisista työkaluista ja tulevaisuuden megatrendeista ja skenaarioista. Lisäksi webinaarissa rullasi Open corner, johon osallistujat olivat voineet etukäteen ilmoittautua puhujiksi vapaavalintaisesta yhteiskehittämisen aiheesta. Webinaariosallistujia oli noin 170.

Webinaarin linjoilla virisi puheenvuorojen ajan ja jälkeenkin innostunut tunnelma, joka jatkui sosiaalisessa mediassa aktiivisena keskusteluna ja kommentteina. Innostusta pääsi myös hehkuttamaan ääneen, kun saimme huutaa HYVÄ ME -huutoja Helka Pirisen johdattelemana. Tapahtumassa väreili yhteisöllinen ilmapiiri, kun samasta aiheesta kiinnostuneet pääsivät innostumaan yhdessä. Innokylä-yhteisön omalle webinaarille oli selvästi tarvetta.

Innovaatio- ja strategiaverkosto

Yhteiskehittämisen aamupäivässä lanseerattiin myös uusi Innovaatio- ja strategiaverkosto, joka tarjoaa kansallisen foorumin yhteiskehittävälle vuoropuhelulle. Verkoston toiminta on avoin kaikille sosiaali-ja terveysalan kehittämistyötä tekeville toimijoille julkisella sektorilla, järjestöissä ja yrityksissä. 

Verkosto järjestää ensimmäisen kaikille avoimen Innokylän verkkoklinikan 8.9.2021 klo 9-11. Aiheena on innovaatiolähettilästoiminta: kehittämistyötä tekevien ammattilaisten rohkaiseminen osallistumaan innovaatiotoimintaan. Voit ilmoittautua mukaan verkostoon täällä, jolloin saat automaattisesti kutsun kaikkiin verkoston tilaisuuksiin.

Webinaaripalaute

Kysyimme osallistujilta webinaarin jälkeen, mitä mieltä he olivat aamupäivästä (asteikko 4-10):

  Kuva
  Palaute
  Mitä mieltä olit aamupäivästä: Puheenvuorot olivat kiinnostavia: 9,3. Sain uusia ideoita, näkökulmia tai inspiraatiota: 9,1. Osallistuisin vastaavaan tilaisuuteen toistekin: 9,6 (n=52)

  Lisäksi saimme avointa palautetta, josta joitakin sitaatteja alla:

  • Monta niin hyvää puhujaa. Ihan kaikki. Tulevaisuus on tosi tärkeä aihe jatkossakin.
  • Tärkeä huomioida omassa hankkeessa ja työssä, että asiakas kokisi tulleensa kuulluksi, nähdyksi ja arvostetuksi. Tekoälyn, virtuaalisten työkalujen monipuolinen käyttö ilman ennakkoluuloja, miten olisivat vähemmän pelottavia.
  • Opencorner oli kiva ja konkreettinen, sopivan napakka kestoltaan. Sellaista lisää.
  • Olin todella tyytyväinen, että uteliaisuuden tärkeyttä korostettiin useaan otteeseen!
  • Saa olla innostunut omasta työstään ja kehittämisestä, onnistumisista, henkinen läheisyys itseä ja muita kohtaan.
  • Todella mielenkiintoisia ja inspiroivia puheenvuoroja, harmitti ettei kaikkia päässyt kuuntelemaan. Puheenvuorojen tallentaminen myöhempää katselua varten olisi ollut mukavaa!
  • Tulevaisuus luodaan ja tehdään yhdessä. Kehitystä voi tukea eri tavoin kerätyn tiedon kautta; kirjallisuus tmv., yhteiskehittämispajat yms. Tarvitaan systemaattista ja pitkäjänteistä prosessia+johtamista.
  • Paljon ideoita, joista syntyy yksi innovaatio, aito yhdessä tekeminen alusta saakka ja sen markkinointi, tulevaisuuden ennakoinnin menetelmät, tulevaan valmistaminen/valmistauminen, joukkohenki ja moni muu juttu. Kiitos motivoivasta aamupäivästä!
  • Kehittämistä pitää tehdä yhdessä ja tarpeen mukaan yli sektori- ja organisaatiorajojen. Kaikki pitää ottaa mukaan ja innovoinnille pitää antaa tilaa ja mahdollisuus.
  • Ihan huikean hyviä puheenvuoroja ajankohtaisista asioista, palvelumuotoilusta ja tulevaisuuden trendeistä ja megatrendeistä., käytännön vinkkejä sähköisistä työkaluista jne. Oikein hyvä tapahtuma!

  Jatkoa luvassa

  Innokylän toteuttajat Kuntaliitosta, SOSTEsta ja THL:stä kokoontuivat webinaarin jälkeen yhdessä strategisen ohjausryhmän ja toimeenpanoryhmän kanssa Yhteiskehittämisen aamupäivän jälkilöylyihin. Aamupäivän anti ja alustava palaute käytiin läpi. Näiden pohjalta päätettiin, että Innokylä tulee jatkossakin järjestämään vastaavia yhteiskehittämisen tapahtumia. Myös Open corner -konseptia halutaan jatkaa. 

  Kuva
  Innokylän väki

   

  Lämmin kiitos vielä kaikille osallistujille ja esiintyjille, että mahdollistitte yhteisen aamun kanssamme. Kiitos myös sykähdyttävästä webinaaripalautteesta!

  Hyvää kesää kaikille!

  Innokylän väki Kuntaliitosta, SOSTEsta ja THL:stä