Vuoden 2021 TerveSos -palkinto Naapurituottajille

Vuoden 2021 TerveSos -palkinnon on voittanut Kalliolan Setlementti ry:n Naapurituottajat-toimintamalli. Toimintamalli lisää osallisuutta ja hyvinvointia sekä luo uudenlaista kaupunkikulttuuria. 

TerveSos-palkintologo vuodelta 2020

TerveSos -palkinto 2021 -voittaja:

Naapurituottajat – Tapahtumatuotannon moniosaaminen toipumiskulttuurin osana - Kalliolan Setlementti ry

Naapurituottajissa valmennetaan päihdekuntoutujista tapahtumatuotannon moniosaajia. Toimintamallissa osallistuvien ideat, tilaajien tarpeet, tapahtumatuotannon osaaminen sekä yleisön toiveet muutetaan yhteisöllisiksi kaupunkitapahtumiksi.

Palkintoperusteissa raati painotti sosiaali- ja terveysalan rajat ylittävää yhteistä tekemistä sekä hyvinvointivaikutusten osoittamista mitatulla tiedolla. Toimintamalli on parantanut kuntoutujien hyvinvointia sekä lisännyt ympäristön hyvinvointia laadukkaiden tapahtumien kautta. 

Naapurituottajat on vahvistanut kuntoutujien osallisuutta ja jatkopolkuja opintoihin, työelämään ja vapaaehtoistyöhön. Toiminnan on myös osoitettu vähentävän ennakkoluuloja kuntoutujia kohtaan. 

Palkinto on tunnustus tiettyyn teemaan liittyvälle innovatiiviselle tai poikkeuksellisen onnistuneelle ratkaisulle.  Vuoden 2021 palkintokilpailussa etsittiin toimintamalleja, joissa tietoon perustuva yhdessä tekeminen lisää kohderyhmän hyvinvointia. Vuosittain jaettava palkinto on 2000 euroa. 

Yleisöäänestyksen voittaja oli Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä toteutettu Mini-intervention rakenteinen kirjaaminen tiedolla johtamisen tukena -toimintamalli. Yleisö sai äänestää omaa suosikkiaan finalisteista Innokylän verkkopalvelussa. Yleisövoittaja keräsi 236 ääntä ja voitti 1000 euroa.

Innokylä onnittelee lämpimästi TerveSos -palkinnon voittajaa! Isot onnittelut tietysti myös yleisön suosikille ja kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille mukana olosta ja toimintamallienne jakamisesta!  

Tässä naapurituottajien kiitosvideo:

TerveSOS palkintovideo

TERVE-SOS-palkinnon verkkosivut

Lisätietoja TerveSos -palkinnosta:

Anneli Pouta
Johtaja
THL
Puh. 029 524 6235
etunimi.sukunimi@thl.fi