Tervetuloa kehittämisen polulle!

"Innokylän perusidea kantaa edelleen, mutta laittakaa se verkkopalvelu kuntoon!” Siinä ydinviesti  käyttäjiltä, joita haastattelimme vuosi sitten Innokylän uuden verkkopalvelun suunnitteluvaiheessa.

Tuo on ollut myös ohjenuoramme koko uudistuksen ajan. Innokylä on tarkoitettu edelleen kaikille, jotka vannovat avoimen ja moninäkökulmaisen yhteiskehittämisen nimiin. Palvelu on maksuton ja kaikkien kehitystyötä tekevien käytettävissä.

Mikä sitten on muuttunut? Uusi palvelu keskittyy entistä vahvemmin toimintamallien ympärille – niiden kehittämisen tukemiseen ja niiden jakamiseen. Innokylän uusi verkkopalvelu on työkalu kehittämisen tueksi ja toisaalta julkaisualusta, josta tuotetut ratkaisut löytyvät helposti.

Tavoitteenamme on ollut selkeä, helppokäyttöinen ja saavutettava verkkopalvelu. Olemme panostaneet myös palvelun hakutoimintoihin. Innokylään on kuvattu jo tähän mennessä yli 1600 toimintamallia, mikä on huikea määrä! Ongelmana on ollut se, toimintamalleja on ollut vaikea löytää palvelusta.  Niiden hyödyntäminen laajemmin tai edelleen kehittäminen on siten ollut vaikeaa. Palvelu toimii nyt myös tietokoneen lisäksi tabletilla ja kännykällä.  

Innokylä tarjoaa alustan yhteiselle työskentelylle teitpä kehittämistyötä kehittämiskokonaisuuksissa, hankeohjelmissa, verkostoissa tai osana omaa perustyötäsi. 

Keskeisenä sisältönä uudessa palvelussa on Kehittämisen polku. Kehittämistyössä kuljetaan tiettyjä vaiheita läpi riippumatta toimialasta tai toteuttajatahosta. Välillä matkaa saatetaan tehdä takaperin peruuttaen, välillä vauhdikkaasti vaiheiden yli loikkien. Matka on tärkeä, mutta kehittämistyön tuloksena syntynyt ratkaisu ja toimintamalli on kerrottava tiiviisti vaikutuksineen kaikkineen, jotta muutkin sen ymmärtäisivät ja osaisivat sitä hyödyntää. Siksi Innokylä on olemassa!                                                             

Anna palautetta!

Haluatko antaa palautetta uudesta verkkopalvelusta? Mikä mielestäsi toimii, mikä ei? Mitä parannettavaa olisi? Saamme sivuille palautelomakkeen lähipäivinä, mutta voit antaa palautetta jo nyt:  mailto:toimitus@innokyla.fi

Perehdytystä uuteen palveluun

Järjestämme uuden Innokylän perehdyttämistilaisuuksia kevään aikana. Tiedotamme niistä myöhemmin näillä sivuilla, sosiaalisen median kanavissamme, uutiskirjeissä ja erilaisissa tapahtumissa. 

- Innokylän väki: Hanne, Eero, Merja ja Merja -

Innokylän vanha verkkopalvelu toimii uuden rinnalla kesäkuun loppuun saakka. Pääset vanhaan palveluun etusivun linkin kautta.