Työkaluja etäkehittämisen tueksi

Koronavirusepidemian myötä etätyöskentely on yleistynyt räjähdysmäisesti. Samalla erilaisille digitaalisille yhteistyön välineille on tullut entistä suurempi tarve. Kokosimme Innokylään muutamia käyttökelpoisia sovelluksia etätyön tueksi.

Kuva
remote work

Etätilaisuuksista on tullut yhtäkkiä elämässämme uusi normi, kun kokoukset, koulutukset ja työpajat ovat siirtyneet verkkoon. Kasvokkain tapaamisissa olemme tottuneet siihen, että on mahdollista käyttää esimerkiksi fläppitaulua, valkotaulua tai post-it –lappuja. Myös osallistujien jakaminen pienryhmiin tai vaikka pariporinaan on helppoa, kun ollaan fyysisesti samassa paikassa.

Ajatus ryhmätyöstä tai yhteiskehittämisestä etänä voikin ensi alkuun kuulostaa haasteelliselta. Pystymme kuitenkin tekemään monia samoja asioita etänä ”virtuaalisesti” kuin yhdessä kasvokkain vaikka työpaikalla. Verkosta löytyy erilaisia työkaluja, joiden avulla voimme työskennellä joustavammin ja vaikka isojenkin ryhmien kanssa maantieteellisistä rajoista välittämättä. Innokylä on koonnut muutamia maksuttomia sovelluksia yhdelle työkalukortille: https://innokyla.fi/fi/tyokalut/maksuttomia-sovelluksia-virtuaalifasilitoinnin-tueksi

Kannattaa rohkeasti tutustua erilaisiin sovelluksiin ja kokeilla niitä vaikka ensin tutun porukan kesken. Kun otat uudet työvälineet ja työn tekemisen tavat haltuun nyt poikkeusaikana, tulet todennäköisesti hyötymään niistä myös poikkeustilanteen jälkeen. Voi olla, ettei työelämä enää palaa koronaa edeltävään aikaan eikä tapaan tehdä työtä. Yhteistyösovellusten hyödyntäminen voi antaa myös uutta potkua totuttuihin työkäytäntöihin.

Anna itsellesi aikaa opetella äläkä anna periksi, jos kaikki ei heti suju!

Kuva: Unsplush