Innokylän vanha verkkopalvelu suljetaan 30.6.2020 - siirrä materiaalit talteen!

Innokylän verkkopalvelu avattiin uudistettuna 27.2.2020. Vanha verkkopalvelu on toiminut uuden palvelun rinnalla kevään ajan, mutta suljetaan kokonaan 30.6.2020 klo 16. Vanhaan palveluun tallennettu materiaali, kuten toimintamalli- ja hankekuvaukset ja työtiloihin liitetyt dokumentit, hävitetään. Tämän jälkeen materiaali ei ole enää käytettävissä tai saatavissa. Varmista, että kehittämistyösi tulokset pysyvät tallessa ja siirrä ne uuteen Innokylään ajoissa!

Ota materiaalit talteen itse

Innokylän verkkopalvelu rakennettiin uudistuksessa kokonaan uudelle alustalle. Vanhan verkkopalvelun sisältöjä ei ole mahdollista siirtää uudelle alustalle automaattisesti. Käyttäjien tulee siirtää vanhassa palvelussa olevat sisällöt itse uuteen palveluun. Sisällöt ja liitteet tulee ottaa talteen viimeistään 30.6.2020 klo 16.  

Tältä sivulta löydät ohjeita ja tukimateriaalia tietojen siirtoon. Tarjoamme lisäksi koulutusta ja verkkoklinikoita tietojen siirron tukemiseksi kesäkuun loppuun saakka. Voit ilmoittautua mukaan verkkoklinikalle alempaa tältä sivulta.

Ohjeita tietojen ja materiaalin siirtämiseen

Mitä siirrän uuteen Innokylään

Uudistuneen Innokylän ydin on jo kehitettyjen toimintamallien hyödyntäminen sekä uusien ratkaisujen yhteiskehittäminen. Siirrä uuteen verkkopalveluun:

 • Kehittämistyön tuloksena syntyneet toimintamallit
 • Keskeneräiset toimintamallit, joiden työstämistä haluat jatkaa uudessa verkkopalvelussa
 • Verkostojen tai laajojen hankekokonaisuuksien työskentely ja keskeiset materiaalit. 

Ota lisäksi itsellesi talteen hankkeissa ja vanhan palvelun työtiloissa olevat materiaalit, jotka haluat pitää tallessa. 

Näin siirrät toimintamallin

 • Etsi vanhasta Innokylästä toimintamallit ja materiaali, jotka haluat siirtää. Talleta sisällöt omalle koneelle talteen. 
 • Rekisteröidy Innokylän uudistuneeseen verkkopalveluun ja siirry verkkopalvelun ylävalikon kautta kohtaan Kehitä toimintamalleja. 
 • Luo uusi toimintamalli ja kopioi kenttiin vanhasta palvelusta talteen ottamasti sisällöt. Keskeiset sisällöt on merkattu yhdellä tai kahdella *-merkillä.
 • Toimintamallin kuvaukseen voit liittää kuvia, dokumentteja tai muuta siihen liittyvää materiaalia ja linkkejä. 

Siirrettyjen toimintamallien liittäminen kokonaisuuteen

Mikäli siirrät useita toimintamalleja, jotka ovat kehitetty osana laajempaa hankekokonaisuutta tai esim. verkoston toimintaa, voit luoda Innokylään kokonaisuuden ja kytkeä kuvaamasi toimintamallit siihen. Ohje Kokonaisuuden luomiseen löytyy alta.  

Näin siirrät verkoston tai hankekokonaisuuden materiaalit

 • Etsi vanhasta Innokylästä työtila tai hankekuvaus, jonka materiaalit haluat siirtää. Talleta sisällöt omalle koneelle talteen. 
 • Rekisteröidy Innokylän uudistuneeseen verkkopalveluun ja siirry verkkopalvelun ylävalikon kautta kohtaan Kokonaisuudet. 
 • Luo uusi Kokonaisuus ja kirjoita kenttiin sen perustiedot, toiminnan tarkoitus ja tavoite. Voit myös liittää Kokonaisuuteen arviointitietoa.
 • Kokonaisuuksiin voit liittää linkkejä tai liitteitä sekä kytkeä niihin toimintamallien kuvauksia. 

Innokylän verkkoklinikalta apua tietojen siirtoon

Järjestämme kesäkuun aikana vielä muutamia verkkoklinikoita tietojen siirron tueksi. Avoimiin klinikoihin voit osallistua, jos sinulla on kysyttävää omien materiaaliesi siirtoon liittyen. 

Klinikat kesäkuussa: 

 • 12.6 klo 9-10 
 • 24.6 klo 9-10 
 • 26.6. klo 9-10

Ilmoittaudu mukaan verkkoklinikalle tästä linkistä

Lisätietoa: Mikä muuttui Innokylä.fi-verkkopalvelun uudistuksessa?

Uudistettu verkkopalvelu keskittyy erityisesti toimintamallien kehittämisen ja kuvaamisen tukemiseen. Vanhassa verkkopalvelussa olevat Toimintamalli- ja Verstas -työkalut on yhdistetty yhdeksi Kehittämisen polku -työkaluksi. Työkalu tukee ja jäsentää toimintamallien kehittämistä ideavaiheesta valmiiseen toimintamalliin saakka. 

Aiemmassa verkkopalvelussa olleet verkostojen työtilat on uudessa palvelussa korvattu Kokonaisuudet -työkalulla, jonne verkostot ja suuret hankekokonaisuudet voivat koota keskeisiä tuloksia sekä materiaaleja. Vanhasta verkostotyökalusta poiketen, Kokonaisuudet -työkalu ei kuitenkaan sovellu yhtä laajasti dokumenttien jakamiseen ja arkistointiin. Kokonaisuuden tärkein tavoite on koota kehitteillä olevat ja valmiit toimintamallit helposti yhdestä paikasta saataville sekä tarjota markkinointipaikan toiminnan esittelylle. 

Vanhassa Innokylässä olevat hanketietokanta, innovatiivisten hankintojen työtila sekä tapahtumakalenteri ovat työkaluja, joita uudesta palvelusta ei löydy. Suuret hankekokonaisuudet voivat kuitenkin halutessaan hyödyntää Kokonaisuudet-työkalua. 

Uudessa verkkopalvelussa on lisäksi uutena sisältönä Työkalut-osio, johon kootaan erilaisia työkaluja ja menetelmiä hyödynnettäväksi kehittämistyössä.