Guider Game -hankkeessamme kehitettiin mobiilipeli maahanmuuttajanuorille. Pelaamalla saa hauskalla tavalla tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta ja kulttuurista, asumisesta, työnhausta ja terveydestä. 

icon/chevron-down Created with Sketch. Perustiedot

Toimintamallin nimi
Guider Game
Toimintamallin lyhyt kuvaus

Guider Game -hankkeessamme kehitettiin mobiilipeli maahanmuuttajanuorille. Pelaamalla saa hauskalla tavalla tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta ja kulttuurista, asumisesta, työnhausta ja terveydestä. 

Toteutuspaikka
Turku
Paikkakunta, maakunta tai hyvinvointialue
Valtakunnallinen
Toimintamallin rahoittaja
Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA)

Tekijä

Vesa Malinen

Luotu

10.06.2020

Viimeksi muokattu

11.06.2020

icon/chevron-down Created with Sketch. Toimintamallin kuvaus

Ratkaisun perusidea **

Guider Game -hankkeessamme kehitettiin mobiilipeli maahanmuuttajanuorille. Pelaamalla saa hauskalla tavalla tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta ja kulttuurista, asumisesta, työnhausta ja terveydestä. Peli lähtee liikkeelle ensimmäisestä omasta asunnosta Suomessa ja etenee kohti monimutkaisempia haasteita, kuten työpaikan hakemista ja raha-asioiden hoitoa. 

Peli on tarkoitettu muun kotoutumiskoulutuksen avuksi sekä itsenäisesti pelattavaksi. Se on monikielinen, jotta hiljattain Suomeen tullut kotoutuja saisi pelin tarjoamasta informaatiosta mahdollisimman suuren hyödyn. Valittavia pelikieliä ovat suomi, selkosuomi, englanti, arabia, kurdi, somali sekä dari.

Pelin aihealueet ovat asuminen, terveys, työ, kulttuuri, oppiminen, raha sekä yhteiskunta. Pelin sisällöt on toteutettu siten, että ne antavat pelaajalle kattavaa ja käytännönläheistä perustietoa kustakin keskeisestä aihealueesta.

Peliä oli kehittämässä lukemattomia maahanmuuttajanuoria niin pelin suunnittelun kuin testauksenkin merkeissä.

Peli on ladattavissa niin Windows, Android, kuin IOS-versionakin. Pelin omaksumista opetuskäyttöön on tehty myös opettajan opas.

Peli toteutettiin kokonaisuudessaan sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n avustamana ja kehittäjäkumppanina toimi Turun Ammattikorkeakoulu.

 

 

Kansikuva
Guider Game

Kehittämisen vaihe

icon/bulb Created with Sketch. Kehitteillä

Aihealueet

Kohderyhmä