Lasten ja nuorten kuntoutuksen etäryhmämalli
Toimintamallin tavoitteena on etäkonsultaatioiden ja -ohjauksen kehittäminen esim. pelillistämisen kautta vähän liikkuville lapsille ja nuorille osana mallia.
Uudet sukupolvet kokevat digitalisaation oletusarvona, eivätkä lisänä nykyisiin palveluihin. Digitalisaatiossa on kyse omien toimintatapojen uudistamisesta ja palveluiden sähköistämisestä ja siitä, miten omaa toimintaa voidaan muuttaa toisenlaiseksi tietotekniikan avulla.
Erilaisten mobiiliratkaisujen ja pelien mahdollisuuksia tulisi hyödyntää asiakkaiden seurannassa, ohjauksessa ja edistämisessä. Palveluita voidaan tuottaa yhteistyössä yksityisten, julkisten ja kolmannen sektorin kesken. Etäpalvelut, mobiiliseurantalaitteet ja pelillistäminen integroituvat osaksi uusia palveluita.
Kohderyhmänä ovat lapset ja nuoret Etelä-Karjalan alueen alakouluista. Toimintaa kartoitettiin yhdessä Etelä-Karjalan hyvinvointialueen koulufysioterapeuttien sekä kouluterveydenhoitajien kanssa.
Toimintamallin toteutus tapahtui yhdessä LAB-ammattikorkeakoulun kanssa kahdelle lappeenrantalaiselle alakoulun luokalle. Sisältö luotiin yhdessä LAB-ammattikorkeakoulun fysioterapeutti opiskelijoiden kanssa. Opiskelijat osallistuivat toimintaan osana täydentäviä opintoja ja harjoittelua.