Sauvon kunta uudisti 2021 visuaalisen ilmeensä, joka kattaa muun muassa logon, sloganin, ja visuaalista ilmettä tukevan kuvamateriaalin sekä tarinan.

 

Toimintaympäristö **

Ilmeen suunnittelun lähtökohtana oli kommunikoida kunnan merellisestä sijainnista Suomen etelärannikolla. 
Sauvon rajasta n. 2/3 osa on rantaviivaa, mikä on monelle Suomen kunnalle tai kaupungille verrattain pitkä. 
Meren läheisyyden lisäksi erityisen lähellä on luonto. Siitä huolimatta, että Sauvo sijaitsee lähellä Suomen suurimpia kaupunkikeskuksia, se on onnistunut säilyttämään "pikkupaikkamaisuutensa" laadukkaine peruspalveluineen, rikkaan maaseutunsa ja kauniin luonnonläheisyytensä. Nämä ovat ominaisuuksia, jotka tekevät Sauvosta erityisen ja uniikin. 
Tätä haluttiin myös kommunikoida Sauvon uuden sloganin kautta "Elämä lähellä". 
Sauvon uuteen tunnukseen on tyyliteltynä kunnan muoto, niin että rantaviiva erottuu muodosta. Muoto on luonnonmukainen ja pyöreä, kuin rantakallio tai sammalmättäät. Ilmeen kuvamateriaali tukee ajatusta elämästä lähellä, jolloin kaikki kuvamateriaali on rajattu lähelle. 

Ratkaisun perusidea **

Sauvon visuaalisen ilmeen, tarinan ja sloganin avulla on haluttu luoda kokonaisvaltainen mielikuva ja tunne, jossa niin sanallinen kuin kuvallinen sisältö tukevat toisiaan.

Sauvon kuntabrändin rakennuksen keskiössä ovat olleet pehmeät arvot, maaseutu, luonto ja ihmisen tarve koskettaa ja olla lähellä. Nämä arvot ovat ajankohtaisia ja istuvat hienosti pienen paikkakunnan elämään ja vahvuuksiin.