Tutkimus- ja hoitosuunnitelma suun terveydenhuollossa, Lapin HVA (RRP, P4, I1, I3)
Valmennuksen tavoite on luoda yhteinen ymmärrys miksi, minne ja miten hoitosuunnitelma kirjataan sekä mikä merkitys hoitosuunnitelmalla on hoitoon pääsyn kirjaamiseen. Valmennus koostuu webinaarista, työpajasta ja potilastietojärjestelmäverkostoista.
Tutkimus- ja hoitosuunnitelma suun terveydenhuollossa -valmennus on jatkumoa Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeessa aloitettuun Hoitoon sitouttaminen ja hoidon jatkuvuuden varmistaminen suun terveydenhuollossa -valmennukselle.
Suun terveydenhuollossa hoitosuunnitelmat ovat olleet suppeita, kirjattuna kirjavasti eri paikkoihin. Tämä on vaikeuttanut potilaiden itsensä löytää hoitosuunnitelma, joka puolestaan on lisännyt yhteydenottoja suun terveydenhuollon ajanvaraukseen. Ajanvarauksessa hoidon tarpeen arviota tekevän ammattilaisen työ helpottuu myös, kun hän löytää oikein kirjatun hoitosuunnitelman oikeasta paikasta.
31.1-18.2.2024 potilastyötä tekeville työntekijöille suunnattiin investointi 3:ssa kysely, jonka mukaan suun terveydenhuollon henkilöstö tarvitsee osaamisen vahvistamista siitä, mitä tutkimus- ja hoitosuunnitelman tulee sisältää. Valmennuksen tarkoitus on vastata tähän kyselyssä nousseeseen tarpeeseen.
Suun terveydenhuollossa potilaiden sitouttaminen hoitoon on ollut haastavaa. Potilaan kanssa yhdessä kirjatun omahoitosuunnitelman on tarkoitus sitouttaa potilasta omahoitoon, joka pidemmällä aikavälillä voi vaikuttaa hoitolinjauksiin.
Tavoitteena on, että jokaiselta suun terveydenhuollon tarkastuksessa käyneeltä potilaalta löytyy
- Hoitojakson suunnitelma
- Omahoitosuunnitelma
- Yksilöllinen tutkimus- ja hoitosuunnitelma.
Valmennuksen myötä jalkautetaan vastaanottokäynnin kirjaamisen mallipohjaa kliinikoille.
Valmennukseen osallistuva osallistuu yhteen webinaariin, yhteen työpajaan ja yhteen oman potilastietojärjestelmän verkoston tapaamiseen. Kaikki tapaamiset toteutetaan Teamsin välityksellä. Kohderyhmänä webinaarissa ja verkostoissa ovat koko Lapin hyvinvointialueen suun terveydenhuollon henkilöstö.
Valmennukset vetävät investointi 1:stä suun terveydenhuollon erityisasiantuntija Sanni Peteri ja investointi 3:sta terveydenhuollon kirjaamisen asiantuntija Anniina Rahkola.