Yhteiskunnallisten innovaatioiden osaamiskeskus
Yhteiskunnallisten innovaatioiden osaamiskeskus edistää kestävien yhteiskunnallisten innovaatioiden syntymistä, levittämistä ja käyttöönottoa. Innokylä koordinoi osaamiskeskuksen toimintaa, jota tehdään verkostomaisesti yhdessä osaamiskeskuskumppaneiden kanssa.
- Osaamiskeskuksen toiminta ja tehtävät
- Tapahtumat
- Toimijat
- KV-yhteistyö
- Verkostot
- Tietoa yhteiskunnallisista innovaatioista
- Yhteystiedot
Osaamiskeskuksen toiminta ja tavoitteet
Osaamiskeskuksen toiminta on verkostomaista yhteistyötä, jota tehdään yhdessä osaamiskeskuksen yhteistyökumppaneiden ja keskeisten verkostojen kanssa.
Tärkeimpänä tavoitteena on edistää yhteiskunnallisten innovaatioiden yhteiskehittämistä, levittämistä ja käyttöönottoa. Toiminnassa huomioidaan yhteiskunnan eri sektorit ja niissä toteutettavan innovaatiotoiminnan kansallinen edistäminen.
Vahvistamme ja jaamme osaamista
Yhteiskunnallisten innovaatioiden osaamiskeskus lisää tietoa yhteiskunnallisista innovaatioista ja vahvistaa toimijoiden innovaatio-osaamista toteuttamalla erilaisia työpajoja, klinikoita ja tapahtumia. Tarjoamme työkaluja kehittämisen ja arvioinnin tueksi ja foorumeita innovaatioiden kehittäjien, rahoittajien ja muiden toimijoiden väliselle vuoropuhelulle.
Kokoamme ja jaamme tietoa
Keräämme, validoimme ja edistämme yhteiskunnallisia innovaatioita sekä teemme näkyväksi niiden tuloksia ja vaikuttavuutta eri hallinnon aloilla. Toimimme osana Euroopassa toimivien osaamiskeskusten verkostoa ja kehitämme kestävää yhteistyötä ja tiedon jakamista EU-tasolla.
Viestimme ja vaikutamme
Edistämme kansallista yhteiskunnallisten innovaatioiden strategiaa sekä yhteiskunnalliset innovaatiot huomioivaa innovaatiopolitiikkaa.

Yhteiskunnallisten innovaatioiden osaamiskeskuksen toimijoina ovat:
- Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
- Diakonia-ammattikorkeakoulu
- Kuntaliitto
- Kuntoutussäätiö
- Metropolia ammattikorkeakoulu
- Silta-Valmennusyhdistys
- SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry
Osaamiskeskus tekee yhteistyötä Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen (YYO) kanssa.
Ajankohtaiset verkkoklinikat
- 5.3.2025 klo 9-10.30 Yhteiskunnallisten innovaatioiden arviointi ja käyttöönotto -verkkoklinikka
- Paikka: Teams
Miten yhteiskunnallisia innovaatioita ja hyviä ratkaisuja voidaan arvioida ja miten niiden leviämistä ja käyttöönottoa voidaan edistää? Verkkoklinikalla saat tietoa ja työkaluja arvioinnin, levittämisen ja käyttöönoton tueksi.
Verkkoklinikan toteuttaa yhteistyössä THL ja Kuntoutussäätiö.
Ilmoittaudu
- 20.3.2025 klo 9-10.30 Yhteiskunnallisten innovaatioiden ABC
- Paikka: Teams
Mitä ovat yhteiskunnalliset innovaatiot, ketkä niitä kehittävät ja miksi niitä tarvitaan juuri nyt? Verkkoklinikalla saat tietoa ja käytännön esimerkkejä yhteiskunnallisista innovaatioista ja vinkkejä siihen, miten voit hyödyntää niitä työssäsi tai omassa arjessasi.
Ilmoittaudu
Tulevat tapahtumat
- 6.6.2025 klo 9-12 Yhteiskehittämisen aamupäivä (Teams)
- 5.11.2005 klo 8.30-16 Yhteiskunnallisten innovaatioiden aamupäivä (hybridi Helsingin kaupungintalon tapahtumatorilla ja verkossa)
Kv-yhteistyö
Suomen osaamiskeskus on osa International Network for Social Innovation Scaling and Systemic Transformation (INSISST) -konsortiota yhdessä Belgian, Tanskan, Irlannin, Puolan ja Tšekin osaamiskeskusten kanssa. EU-tasoisen yhteistyön keskeisinä tavoitteina on tiedon vaihto ja innovaatioiden kansainvälinen levittäminen.
INSISST-konsortio
- Sociale Innovatie Fabriek, Belgia (koordinaattori)
- Rethink Ireland, Irlanti
- Genio, Irlanti
- Ministry of Labour and Social Affairs, Tšekki
- Akademiet for Social Innovation, Tanska
- Fundacja Stocznia, Puola
- Innokylä / THL, Suomi
Lisätietoa: International Network for Social Innovation Scaling and Systemic Transformation (INSISST) (socialinnovationplus.eu)
Kuva
