Päihdepalvelut
Helsingin kaupungin päihdepalvelut: Malmin päihdepoliklinikan yhteenveto uuden sosiaalisen kuntoutuksen ryhmän pilotista ajalla syksy 2023 - kevät 2024.
Kymenlaakson HVA:lla kehitetään nuorten miepä-palveluiden kokonaisuutta siten, että siirtyminen palvelusta toiseen on oikea-aikaista, tarpeenmukaista ja sujuvaa.
Kymenlaakson hva:lla kehitetään 13-17 -vuotiaiden nuorten miepä-palveluiden välistä konsultaatiota kokoamalla yhteen palvelut varhaisen vaiheen tuesta erityistason palveluihin.
Selviämisasematoiminnan kehittäminen pitkällä aikavälillä ja toiminnan turvaaminen lyhyellä aikavälillä, nykyisillä resursseilla ja RRP- hankkeen tuella.
Projektissa suunnitellaan ja tuetaan toiminnan käynnistämistä Kanta-Hämeen hyvinvointialueen asumisen- ja kuntoutuksen asiakasohjausyksikön osalta.
Mallinnetaan mielenterveys- ja riippuvuusongelmista kärsivien lasten ja nuorten sekä heidän perheilleen suunnattujen mielenterveys- ja päihdepalveluiden sekä lastensuojelun yhteistä työtä.
Terapianavigaattorin implementointi Laphan alueelle Terapiat etulinjaan palvelukonseptin yhteydessä.
Tupa-hankeen tavoitteena on pyrkiä parantamaan ja yhtenäistämään Länsi-Suomen yhteistyöalueella päihteitä käyttävien raskaana olevien sekä vauvaperheiden palvelukokonaisuutta.
Kansallisen asiakaspalautekyselyn tulokset kertovat mielenterveys-, päihde- ja riippuvuuspalvelujen asiakkaiden ja potilaiden oman kokemuksen saamistaan palveluista.
Vauras -hankkeen tavoitteena oli kehittää päihteitä käyttävien raskaana olevien sekä vauvaperheiden palveluketjuja ja -kokonaisuuksia sekä päihteiden käytön varhaista tunnistamista Itä-Suomen yhtei