Päihdepalvelut
Palvelupyyntölomake on on otettu käyttöön koko Pirkanmaan hyvinvointialueella osana ohjautumisprosessia sosiaalihuollon päihde- ja riippuvuustyön erityispalveluiden avo- ja laitoskuntoutukseen.
Toimintamalli selkiyttää, miten päihteitä käyttävän alaikäisen kanssa perhekeskustasolla toimitaan. Malli muodostuu arviointi- ja interventio-osioista.
Vauvaperhetiimi arvioi lähetteiden pohjalta päihteitä käyttävän raskaana olevan asiakkaan tilanteen, tuen tarpeen ja mahdollisesti olemassa olevan hoidon riittävyyden sekä ohjaa potilaan jatkohoido
Päihteitä käyttävien raskaana olevien ja vauvaperheiden palveluiden kehittämishanke Sisä-Suomen yhteistyöalueella (Samassa repussa-hanke) on ollut osa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koor
Helsingin kaupungin päihdepalvelut: Malmin päihdepoliklinikan yhteenveto uuden sosiaalisen kuntoutuksen ryhmän pilotista ajalla syksy 2023 - kevät 2024.
Kymenlaakson HVA:lla kehitetään nuorten miepä-palveluiden kokonaisuutta siten, että siirtyminen palvelusta toiseen on oikea-aikaista, tarpeenmukaista ja sujuvaa.
Kymenlaakson hva:lla kehitetään 13-17 -vuotiaiden nuorten miepä-palveluiden välistä konsultaatiota kokoamalla yhteen palvelut varhaisen vaiheen tuesta erityistason palveluihin.
Selviämisasematoiminnan kehittäminen pitkällä aikavälillä ja toiminnan turvaaminen lyhyellä aikavälillä, nykyisillä resursseilla ja RRP- hankkeen tuella.
Projektissa suunnitellaan ja tuetaan toiminnan käynnistämistä Kanta-Hämeen hyvinvointialueen asumisen- ja kuntoutuksen asiakasohjausyksikön osalta.
Mallinnetaan mielenterveys- ja riippuvuusongelmista kärsivien lasten ja nuorten sekä heidän perheilleen suunnattujen mielenterveys- ja päihdepalveluiden sekä lastensuojelun yhteistä työtä.