Tarkoituksena on luoda Pohjois- Pohjanmaan hyvinvointialueelle keskitetty tukiperhetoiminnan koordinaatiorakenne.
Kyseessä on terveyden- ja hyvinvoinnin digitaalisen palvelun kehittäminen Pohteen hyvinvointialueelle. Toimenpiteet kohdistuvat Palvelutietovarantoon (PTV) ja sen laadun varmistamiseen.
Terapiat Etulinjaan toimintamallissa Satakunnan hyvinvointialueella parannetaan perustason mielenterveyspalveluiden saatavuutta ja vahvistetaan psykososiaalisten menetelmien osaamista.
Kestävän kasvun Kainuu II -hankkeessa kehitetään nuorten perustason mielenterveys- ja riippuvuuksien hoidon pilotti, jonka pohjalta pyritään rakentamaan riittävät perustason mielenterveys- ja riipp
Salkkuvastaanotto vie palvelun suoraan asiakkaan luo. Toimintamallia on kohdennettu lasten ja nuorten suun terveydenhoitoon, mutta malli toimii muillakin.
Seksuaalineuvonnan kehittämisen prosessi käynnistyi osana Varhan Läpimurtovalmennus -työskentelyä vuonna 2023.
Järjestötoimijat ja kuntien edustajat jalkautuvat Vantaalla ja Keravalla esittelemään palvelujaan ja keskustelemaan kävijöiden kanssa kerran kuukaudessa eri paikoissa.
Kymenlaakson HVA:lla kehitetään nuorten miepä-palveluiden kokonaisuutta siten, että siirtyminen palvelusta toiseen on oikea-aikaista, tarpeenmukaista ja sujuvaa.
Kymenlaakson hva:lla kehitetään 13-17 -vuotiaiden nuorten miepä-palveluiden välistä konsultaatiota kokoamalla yhteen palvelut varhaisen vaiheen tuesta erityistason palveluihin.
Toimintamallissa kuvataan Varhan Terapiat etulinjaan toimintamallin mukaista lasten ja nuorten psykososiaalisen tuen ja hoidon porrasteista mallia, psykososiaalisten menetelmien tarjontaa ja saatav