Seurakunnan avoin kohtaamispaikka jossa on avointa ja ryhmätoimintaa kattavasti koko viikon. Matalankynnyksen paikka jossa keskiössä kohtaaminen, arki, ilo, jaksaminen ja jakaminen kristillisellä arvopohjalla.

 

Toimintaympäristö

Seurakunnan tilaan voi monen mielessä olla korkea kynnys. Miten saamme tuota kynnystä madallettua?

Toimimme työntekijöinä yhtäältä seurakunnan omissa tiloissa, ja toisaalta ympäri kaupunkia, siellä missä ihmiset liikkuvat (esimerkiksi Ratinan kauppakeskuksessa pidettävä perhekerho). Jos jollain perheellä on vaikea tulla uutena asiakkaana seurakunnan tilaan ensimmäistä kertaa, asiaa voi helpottaa se, että työntekijä on kohdattu ns. neutraalilla maaperällä. Luotamme myös puskaradion voimaan: kun toimintamme on hyväksi havaittu, sitä suositellaan myös muille. 

Toimintamme on maksutonta. Tämä on monelle tärkeä ja oleellinen seikka. Maksuton tarjoilu luo vetovoimaa. 

Pyrimme siihen, että ilmapiirimme hyväksyy kaikenlaiset ihmiset ja perheet mukaan. Ei tarvitse täyttää mitään muottia pystyäkseen osallistumaan kohtaamispaikan toimintaan vapaasti, vapautuneesti ja rohkeasti omalla persoonalla ja maailmankatsomuksella. (S-A)

 

Lähtötilanne ja strategiset liittymäkohdat

Tavoite: 

Tavoitamme alueen lapsiperheitä niin, että he tulevat mukaan toimintaamme viihtymään, virkistymään ja saamaan apua, lepoa ja vertaistukea. Perheet saavat kokemuksen huomatuksi ja kuulluksi, ja heillä on mahdollisuus saada vaikuttaa toiminnan kehittämiseen. Toimimme osana perhekeskuksen verkostoa, ja osaamme tarvittaessa opastaa ihmisiä heidän tarvitsemiensa palvelujen piiriin.

Kehitystyön lähtökohtana olevat tarpeet

Asiakas

Tamperelainen pienen lapsen perhe tarvitsee keskustassa paikan, johon voi tulla joustavasti omien aikataulujen ja mieltymysten mukaan. Lapsiperheet tarvitsevat paikan josta voi löytää vertaistukea ja ammattillista tukea. Perheet tarvitsevat paikkoja joissa heidät huomataan, kuunnellaan ja jossa perhe tulee kohdatuksi.

Työntekijät - ammattilaiset

Työntekijöillä on tarve kehittyä ammatillisesti ja kokeilla erilaisia tapoja tässä ajassa kohdata ihmisiä.

Organisaatio

Seurakunnan lapsi- ja perhetoiminta on perinteikästä, kattavaa ja sitä on tehty pitkään. Seurakunnan päiväkerhotoiminta on alkanut vuonna 1945. Seurakunnan työ tarvitsee tästä huolimatta lisää ja uutta tunnettavuutta, tunnistettavuutta ja brändiä. Toiminnan verkostoituminen ja liittyminen Tampereen kaupungin perhekeskukseen on tärkeää.

 

Kehittäjäjoukon kokoaminen ja yhteiskehittäminen

Hanna Rajalin, esihenkilö ja kehittäjä

Suvi-Anna Kärkönen, työntekijä ja kehittäjä

Perheet?

Kasvatuksen työala?

Mentori ?

Tavoiteltu muutos

Tavoitteena on luoda joka päivä auki oleva matalankynnyksen kohtaamispaikka. Nykytilanteessa toimimme tiettyinä päivinä ja kellonaikoina.

Tavoitteena on että kohtaamispaikasta ihminen saa apua, tukea ja turvaa. Kohtaamispaikassa tamperelainen saa etsiä yhteyttä toisiin, tukea lapsiperhearkeen, pohtia elämää ja elämän isoja kysymyksiä ja näin voimme edistää perheen hyvinvointia ja lapsen kasvua.

Kohderyhmä ja asiakasymmärrys

Kohderyhmästä saamme tietoa

https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/141082/Vauvaperheiden%20hyvinvointi%20%e2%80%93%20FinLapset-kyselytutkimus%202020.pdf?sequence=1&isAllowed=y