Implementaatiotyökalun kehittäminen (RRP2 P4, I1)
Psykososiaalisten menetelmien koulutus edellyttää myös implementaatiota. Oheisen työkalun tehtävä on tukea konkreettisella tasolla implementaation eri vaiheiden toteutumisen tekemistä ja seurantaa.
Psykososiaalisten menetelmien edistäminen tuli kansallisesti ohjattuna. Sitä on tehty hanketyönä. Oleellista on implementoida hankkeessa tehty työ hyvinvointialueen rakenteisiin.
Psykososiaaliset menetelmät juurtuu Oma Hämeeseen jääden käyttöön ja vahvistamaan nuorten mielenterveys palveluja.
Implementaatio on pitkäaikainen prosessi. Implementaatio voidaan vasta pitkän ajan kuluttua arvioida miten se on toteutunut. Hyvinä mittareina on toteutuneet ohjaukset, nuoren vointi. Tärkeää on myös arvioida, että menetelmä on nuorten vointiin ja tarpeisiin vastaava pitkällä aikavälillä.
Implementaatiomallin konkreettinen tuki on rakennettu nuorten palveluihin, niitä vahvistamaan ja ammattilaisten työtä tukemaan. Sitä voidaan soveltaa myös minkä tahansa muun asian tai menetelmän käyttöönottoon.
Lasten ja nuorten terapiatakuun toteuttamisessa valittaviin menetelmiin hyödyntäminen
Tavoite on toimia laadun varmistuksen työkaluna, ammattilaisten osaamisen vahvistamisen ja ylläpidon tukena sekä johtamisen työvälineenä.