Kaakkois-Suomen vanhustyön kehittämisyksikön jatkohanke

Jatkohankkeen toiminta on painottunut vanhustyön palvelurakenteiden sekä vanhustyön osaamisen kehittämiseen. 

Ratkaisun perusidea **

Rahoittajat:  Sosiaali- ja terveysministeriön valtionavustuksen (75%) ja kaikkien Kaakkois-Suomen kuntien (0,10€/as/a) rahoituksella. Hankkeen valtionavustuksen perusteeksi hyväksytyt kokonaiskustannukset ovat 149 550 euroa

Toteutuspaikka:  Imatra, Rautjärvi, Lappeenranta, Lemi, Ruokolahti, Kotka, Kouvola, Taipalsaari, Luumäki, Hamina, Parikkala, Savitaipale, Suomenniemi, Miehikkälä, Virolahti, Iitti, Pyhtää

Lyhyt kuvaus hankkeesta:  Jatkohankkeen toiminta on painottunut vanhustyön palvelurakenteiden sekä vanhustyön osaamisen kehittämiseen. Lähtökohtana ovat olleet valtakunnalliset vanhustyön tavoitteet ja erityisesti kehittäminen kansallisten sosiaali- ja terveysohjelmien painopistealueilla. Keskeisimmät tuotokset liittyvät työyhteisöjen oman kehittämistoiminnan tukemiseen ja näkyväksi tekemiseen sekä verkostotyöhön.

 

 

Arvioinnin tulokset tiivistettynä **

Loppuraportti

 

Hankkeen tuottamat tulokset: 

Mitä pysyviä vaikutuksia ja parannuksia hanke sai aikaan palvelujen järjestämisessä ja/tai toimintatavoissa?

Hanketietoisuus alueella on lisääntynyt, sillä muun hanketiedottamisen lisäksi Kaakkois-Suomen vanhuspalveluhankkeet julkaistiin hankerekisterinä Socomin nettisivuilla. Laajalla koulutustarjonnalla edistettiin toimintatapojen kehittymistä, ja alan koulutuksista tiedotettiin systemaattisesti luomalla ja ylläpitämällä Kaakkois-Suomen vanhustyön koulutuskalenteria Socomin nettisivuilla. Kaakkois-Suomen vanhustyön ammattilaisten yhteydenpitoa ja verkostoitumista tiivistettiin ottamalla käyttöön moodle -verkkoalusta uuden tutkimustiedon jakamiseen ja työryhmien tiedonkulun hallintaan. Tuettiin ja tehtiin näkyväksi työyhteisöjen omaa kehittämistyötä laatimalla raportti Henkilöstö laatulisän takeena - Kuvauksia työyhteisöjen omasta kehittämistoiminnasta dementiatyössä.

Onko hankkeen tulokset hyödynnettävissä laajemminkin oman kunnan sisällä ja mahdollisesti muissa kunnissa/kuntayhtymissä?

On, sillä hanke on toiminut Kaakkois-Suomen 24 kunnan alueella.

Mitä toimia hankkeen pohjalta tulisi harkita (esim. jatkohankkeet, lainsäädäntö- tai hallinnolliset toimet, koulutus)?

Jatkossa tulee edelleen panostaa alueen henkilöstön ammatillisen osaamisen lisäämiseen sekä erilaisten tapojen mallintamiseen kytkeä kehittämisorientaatio yksikön perustehtävään. Keskeisintä on uusien toimintamallien kehittäminen yhteistyössä vammaistyön sekä sosiaali- ja terveysalan kesken.

Liitteet