Käänteentekevää puhetta -podcast: näkökulmia ikääntyneiden mielen hyvinvointiin (KAUSI 1)
Moderni tapa jakaa asiantuntijaosaamista ja ikääntyneiden omia kokemuksia, jotka auttavat saamaan tunneyhteyden haastavaan aiheeseen. Podcastia on helppo kuunnella missä vain ja sen teemat inspiroivat jatkamaan keskusteluja lähipiirissä.
Ikääntyneet ovat kasvava sosiaali- ja terveyspalveluita käyttävä ryhmä, jonka osuus myös päihde- ja mielenterveyspalveluissa on kasvussa.
Työntekijöiden ja opiskelijoiden osaamista teemasta tulee vahvistaa. Koulutukset tai työpajat vievät kuitenkin paljon aikaa ja eivätkä monestikaan onnistu tuomaan esiin asiakkaiden omaa kokemusta. Usein perinteinen luento aiheesta ei jää työntekijöiden tai opiskelijoiden mieleen niin vahvasti, että se saisi muutosta arjen työhön. Tarvitaan uusia, erityyppisiä, kanavia tiedon jakamiseen. Podcastin 1. kausi vastaa tähän sote-ammattilaisten tiedon tarpeeseen.
Podcastin 1. kauden kohderyhmänä ovat sosiaali- ja terveysalan työntekijät ja opiskelijat, jotka kohtaavat ikääntyneitä, joilla on haasteita päihteiden tai mielenterveyden kanssa. Podcastin on tarkoitus lisätä ymmärrystä tätä asiakasryhmää kohtaan ja asiakkaat pääsevätkin podcastissa itse kertomaan kokemuksistaan asiantuntijavieraiden lisäksi.
Podastissa keskustelee myös laaja kirjo ammattilaisia: sosionomi, geronomi, toimintaterapeutti, lähihoitaja, johtaja, lääkäri sekä järjestöpuolen edustaja, jotta kuuntelijoilla olisi mahdollisimman helppo löytää samaistumispintaa myös ammatti-identiteettinsä kautta.