Muutoksentekijät - erilainen tapa kutsua kaupunkilaisia mukaan kansalaistoimintaan
Kansalaisjärjestöjen ja erilaisten kaupunkilaisia toimintaansa mukaan kutsuvien yhteisöjen antamat mahdollisuudet toimia ovat usein organisaatiolähtöisiä. Haastoimme tätä sanoitusta ja innostimme ihmisiä mukaan muutokseen.
Kansalaisjärjestöt ja muut yhteisöt, jotka kutsuvat ihmisiä osallistumaan toimintaansa, pyytävät heitä yleensä mukaan organisaation tarpeen määrittämään tehtäviin. Kysymys voi olla pitkäaikaisista vapaaehtoisrooleista, hetkellisistä keikkavapaaehtoisuuksista, tapahtumien järjestämisestä osana väliaikaista organisaatiota tai vaikkapa someaktivismia, jonkin yhteisön nimissä. Osalla ihmisistä tällaiset valmiit tehtävät sopivat hyvin. Ne eivät kuitenkaan innosta kaikkia meitä toimimaan ja siksi halusimme haastaa toimintaansa mukaankutsuvia yhteisöjä miettimään, mikä oikeastaan on se muutos, jonka he haluavat toiminnallaan saada aikaan. Tämä muutos haluttiin tuoda näkyväksi ihmisille paikoissa, joissa liikkuu paljon erilaisia kaupunkilaisia ja kysyä heiltä miten he haluaisivat liittyä mukaan kyseisiin muutoksiin.
Yhteisöt: Mukaan kutsuttiin yhteisöjä, jotka olivat halukkaita ottamaan toimintaansa mukaan muitakin kuin valmiista tehtävistä kiinnostuneita ihmisiä. Mukana oli kansalaisjärjestöjen edustajia, muutama start up yritys, kaupungin eri toimialojen työntekijöitä sekä seurakunnan diakonian työntekijöitä.
Kaupunkilaiset: Muutokseen kutsumispaikaksi valikoitui neljä kirjastoa eri puolilta kaupunkia, joiden asiakkaat toimivat toisena kohderyhmänä. Kirjastot valittiin niin, että ne sijaitsivat toisistaan kauempana ja hyvin erilaisilla alueilla.