"Nyrkit savessa" on vapaaehtoisuuteen perustuva ja avoin verkosto, joka tarjoaa vertaistukea ja verkostoitumista erityisesti hyvinvointialueiden sosiaalihuollon Kanta-käyttöönottojen parissa painiskeleville asiantuntijoille ympäri Suomea. 

Ratkaisun perusidea **

Verkosto on vapaaehtoisuuteen perustuva ja avoin. Kokouskutsuja lähetetään päivittyvän osallistujalistan mukaan, mutta kutsun saaneet voivat edelleen lähettää kutsua organisaatiossaan sellaisille henkilöille, joiden katsovat hyötyvän verkostoitumisesta ja vertaistuesta sosiaalihuollon Kanta-käyttöönottojen/ICT-asioiden parissa. Tapaamisia on muutaman kuukauden välein.

Tapaamisissa käsitellään ajankohtaisia Sosiaalihuollon asiakastietovaranto Kantaan liittymisen aiheita kuten esimerkiksi erilaisia substanssikysymyksiä, tietojärjestelmiin ja järjestelmäkehittämiseen liittyviä tai asiakastiedon kirjaamiseen ja kirjaamisen kehittämiseen liittyviä kysymyksiä. 

Verkoston tapaamiset ovat vapaamuotoisia "no agenda" -tyyppisiä kokouksia. Tapaamisissa keskustellaan siitä, mistä kulloinkin on tarve ja kerrotaan oman organisaation kuulumisia yleensä osallistujalistan järjestyksessä. Jos ja kun verkoston tapaamisessa nousee esille sellaisia teemoja, joista on hyvä jatkaa pienemmällä kokoonpanolla, voivat osallistujat verkostoitua keskenään ja tehdä yhteistyötä muiden kanssa.

Verkostolla on jo monen vuoden historia takanaan. Sen perustivat pieni, mutta aktiivinen joukko maakuntavalmisteluissa toimivia asiakastietojärjestelmien asiantuntijoita, jotka kokivat tarvetta verkostoitumiseen ja tiedonvaihtoon, yhdessä oppimiseen. Matti Karvonen Pikassokselta toimi alunperin koollekutsujana ja yhtenä perustajajäsenenä. Kuntien ja sittemmin hyvinvointialueiden ammattilaisten joukkoon on liittynyt vuosien saatossa myös inhouse-yhtiöiden edustajia (Istekki ja 2MIT) ja Kansa-koulu-hankkeesta on ollut perinteisesti edustus verkostossa. 

Nyrkit savessa -kutsulistaa ja osallistujarekisteriä pitää yllä tällä hetkellä Anni Kuhalainen Pikassoksessa, joten otahan yhteyttä (etunimi.sukunimi@pikassos.fi), jos haluat osallistua verkoston tapaamisiin.