Työkyvyn tuen tiimi/Pietarsaaren seutu
Sännöllisesti kokoontuva moniammatillinen ammattilaisille suunnattu työkyvyn tuen tiimi missä kartoitetaan asiakkaan työkykyä ja luodaan työkyvyn tuen suunnitelma. Jokaiselle asiakkaalle valitaan asiakasvastaava.
TE-toimisto
TYP
KELA
psykiatrinen hoito
riippuvuushoito
pitkäaikaistyöttömien terveydenhoitaja
aikuissosiaalityö
Ryhmän kanssa on sovittu säännölliset tapaamiset syksylle, joka toinen viikko. Tapaamisten aikana on tarkoitus sekä aloittaa asiakastyö, ja jatkaa ryhmän toiminnan kehittämistä tiimin tarpeiden mukaan. Tiimi osallistuu myös yhdessä Työkyvyn tuki- koulutukseen.
Seudulle aktiivinen, moniammatillinen tiimi jossa käsitellä asiakkaiden haastavia tilanteita työllisyyden tukemisen näkökulmasta. Tiimin kautta asiakkaan tilanteeseen saadaan moniammatillinen näkemys ja mahdollisimman kattavasti kartoitettua asiakkaan tilannetta eteenpäin vievät vaihtoehdot.
tiimin asiakasmäärät
työkyvyn tuen suunnitelmat
päättyneet asiakkuudet
asiakastyytyväisyyskysely
* Mistä asiakas ohjautuu tiimiin?
Asiakas ohjautuu tiimiin pääosin ammattilaisen kautta. Ammattilainen (TE-virkailija, KELA, TYP, aik.sos.työ, miepa, riippuvuushoito jne) havaitsee tarpeen moniammatilliseen työkyvyn tuen arviointiin.
* Tiimin resurssit
Tiimissä on edustettuna monipuolisesti ne tahot, joilla on yhdyspintoja osatyökykyisiin ja pitkäiaikaistyöttömiin.
* Tiimin tehtävä ja palvelut
Asiakkaan suostumuksella tiimi käsittelee henkilön tilanteen. Asiakkaalle valitaan asiakasvastaava, joka huolehtii asiakkaan asioiden koordinoinnista ja asioiden etenemisestä. Tiimin tehtävä on kartoittaa mitä asiakkaan tilanteen ratkaisemiseksi on jo tehty, ja tarvitseeko jotain esim. kartoitusta uusia jotta asiakas voi edetä kohti tavoitteitaan. Jokaiselle tiimiin ohjautuvalle tehdään työkyvyn tuen suunnitelma.
* Mitä menetelmiä käytetään työ- ja toimintakyvyn arviointiin
Kykyviisari, moniammatillinen kartoitus, terveydenhuollon hyödyntämät mittarit (esim. AUDIT, BDI jne.). Jos henkilö ei ole pitkään aikaan ollut terveystarkastuksessa, hänelle tarjotaan mahdollisuutta tähän.
* Tiimin toiminnan kuvaus
Tiimi kokoontuu aluksi fyysisesti, joka toinen viikko. Tavoitteena on saada moniammatillinen ääni kuuluviin asiakkaan tilannetta arvioidessa. Tiimi sekä käsittelee asikastapauksia ja kehittää tiimin toimintaa.