Yhteiskunnallisten innovaatioiden päivä 7.11.

Yhteiskunnallisten innovaatioiden päivä 7.11. kokoaa innovaatioiden kehittäjät, rahoittajat ja verkostot yhteen. Tapahtuma toteutetaan hybridinä Helsingin kaupungintalon tapahtumatorilla ja verkossa. Tilaisuuden juontaa Satu Samira Hamed (Planet Diplomats).

Kuva
Yhteiskunnallisten innovaatioiden päivä 7.11.

 

OHJELMA

AIKA: 7.11.2024 klo 8.30–16
PAIKKA: Helsingin kaupungintalon Tapahtumatori, Pohjoisesplanadi 11-13, Sofiankatu 1, Helsinki sekä striimattuna verkossa 

klo 08.30–09.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvit

klo 09.00–09.10 Tilaisuuden avaussanat, Sara Rautiainen, Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Helsingin kaupunki

klo 09.10–09.30 Social Innovation Competence Centers on European level: greetings from the INSISST consortium, Tomas De Groote, Sociale InnovatieFabriek 

klo 09.30–10.00 Yhteisötalouden rooli yhteiskunnallisten innovaatioiden kehittämisessä, Miia Rossi-Gray, Euroopan komissio

klo 10.00–10.30 Tulevaisuusvaikuttava TKI-kumppanuus, Salla Sipari ja Nea Vänskä, Tulevaisuuskestävä terveys ja hyvinvointi -innovaatiokeskittymä, Metropolia Ammattikorkeakoulu

klo 10.30–11.30 Innokylän Leijonan luola: Pitchaukset

Innokylän Leijonan luolassa kuullaan pitchauksia potentiaalisista yhteiskunnallisista innovaatioista. Rahoittajista ja muista resurssien haltijoista koostuva raati arvioi kuulemansa esitykset ja lounastauon jälkeen kuullaan, kuka saa sparrausta ideansa jatkotyöstämiseen.

Leijonan luolan pitchaukset:

  • Eeri Digiohjaaja
  • SenioriSurf, Vanhustyön keskusliitto ry
  • Olohuone-toiminta, Diakonissalaitos
  • ZekkiPro, Diakonia-amk 
  • Raskas EI kiusaamiselle -tapahtumat & Raskaat arvet -dokumenttisarja, Rock Camp ry

klo 11.30–12.30 Omakustanteinen lounastauko

klo 12.30–13.00 Innokylän Leijonan luola: Leijonien palaute

Palautetta antavat raadin jäsenet Stefan Haglund (Startmore Oy), Milja Mäkelä (FiBAN ry) ja Samir Omar (S-Pankki Oyj).

klo 13.00–13.30 Vaikuttavuusperusteiset toiminta- ja rahoitusmallit yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisijana, Vesa Sarmia, CoImpact

klo 13.30–13.45 Iltapäiväkahvit

klo 13.45–14.45 Paneelikeskustelu: Yhteiskunnalliset innovaatiot kiinteäksi osaksi TKI-politiikkaa – Paradigman muutos suurten uudistusten jouduttamana

Keskustelua johdattelee erikoistutkija Matti Pihlajamaa (VTT) ja panelisteina ovat Timo Hämäläinen (Sitra), Harri Länsipuro (TEM), Maija Schellhammer (Valo-Valmennusyhdistys ry) ja Vesa Sarmia (CoImpact).  

klo 14.45–15.00 Tauko

15.00-16.00 Tutkijapaneeli: Yhteiskunnalliset ja sosiaaliset innovaatiot Suomessa. 

Paneelin puheenjohtajana toimii Tuula Jäppinen (THL) ja paneelissa keskustelevat Markku Sotarauta (Tampereen yliopisto), Vera Djakonoff (Demos Helsinki), Nina Rilla (VTT) sekä Hannu Hämäläinen (Knowledge Broker Ltd).

ILMOITTAUDU YHTEISKUNNALLISTEN INNOVAATIOIDEN PÄIVÄÄN

Järjestä oma Yhteiskunnallisten innovaatioiden satelliittitapahtuma - Lue lisää

Tapahtuman järjestää Terveyden ja hyvinvoinnin laitos osana Innokylän Yhteiskunnallisten innovaatioiden osaamiskeskustoimintaa ESF+ Social Innovation+ Initiative -rahoituksella. Yhteistyökumppaneina ovat SOSTE, Kuntaliitto, Kuntoutussäätiö, Silta-Valmennusyhdistys ry ja Diakonia ammattikorkeakoulu.  

Tapahtuma on maksuton.

Lisätietoa osaamiskeskuksesta: Yhteiskunnallisten innovaatioiden osaamiskeskus

Lisätietoa tapahtumasta:
Hanne Savolainen
etunimi.sukunimi@thl.fi

Kuva
rahoittajalogot

 

Tule järjestämään satelliittitapahtuma!

Satelliittitapahtumat ovat verkostojen tai organisaatioiden itse järjestämiä satelliittitapahtumia eri puolella Suomea, jotka ennakoivat ja edeltävät Yhteiskunnallisten innovaatioiden päivää!

Sekä itse päätapahtumassa että sitä edeltävissä satelliittitapahtumissa on tarkoitus edistää yhteiskunnallisia innovaatioita, jotka voivat olla uuden palvelun, menetelmän tai toimintatavan kehittämistä ongelmien ratkaisemiseksi tai ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseksi tunnistamalla sosiaaliset tarpeet ja vastaamalla niihin.

Satelliittitapahtuman tarkoituksena on etenkin vahvistaa yhteiskunnallisten innovaatioiden ekosysteemejä, jotka tukevat kehitystä ja edistävät eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Satelliittitapahtumiin voi sisältyä toimijoiden verkostoitumista, yhteistyömahdollisuuksien luomista sekä rahoittajien ja kehittäjien houkuttelemista. Satelliittitapahtuman tarkempi muoto, sisältö ja ajankohta on järjestäjän itse päätettävissä. 

Satellittitapahtuman järjestäjinä voivat toimia kaikki yhteiskunnallisten innovaatioiden teemasta kiinnostuneet verkostot ja organisaatiot. Järjestäjät saavat maininnan omasta satelliittitapahtumastaan päätapahtuman verkkosivuille. Lisäksi kaikista satelliittitapahtumista viestitään osaamiskeskuksen ja Innokylän kanavissa.

Satelliittitapahtuman järjestäjä vastaa tapahtuman järjestelyistä ja kustannuksista itse.  

Ilmoittaudu mukaan järjestämään satelliittitapahtuma lähettämällä sähköpostia Hanne Savolaiselle (etunimi.sukunimi@thl.fi).

Satelliitit

Yhteiskunnallisten innovaatioiden päivän satelliittitapahtuma Kuhmon Taitotehtaalla

Yhteiskunnallisten innovaatioiden päivä 7.11. kokoaa innovaatioiden kehittäjät, rahoittajat ja verkostot yhteen. Tapahtuma toteutetaan hybridinä Helsingin kaupungintalon tapahtumatorilla ja siitä seurataan kokonaisuudessaan striimattuna Kuhmon Taitotehtaan tiloissa.

Kainuun alueella toimivat yhteiskunnalliset yritykset ja yhteiskunnallisen hyvän eteen työskentelevät toivotetaan tervetulleiksi seuraamaan toista kertaa järjestettävän Yhteiskunnallisten innovaatioiden päivän tapahtumaa Kuhmon Taitotehtaan tiloihin.

Tapahtumassa mukana myös Osaajia Kuhmon yrityksille (OSKU) -hanke, joka vei oppimisympäristön virtuaalimaailmaan yhdessä kuhmolaisen matkailualan yrityksen Hotelli Kalevalan kanssa. Pilotoinnissa kerrossiivouksen työtehtäviä mallinnettiin yksityiskohtaisesti 3D-kuvauksella eli rakennettiin siitä digitaalinen kaksonen.

Lue lisää täältä!