Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Omaolossa oleva 5.luokkalaisen vanhemmille suunnattu THL:n laatima esitietolomake, joka täytetään ennen koululääkärin vastaanotolle tuloa.
Toimintamalli keskittyy palveluprosessien ja ohjauksen tehostamiseen siirtämällä Omaolon oirearvioinnit digitaaliseen sote-keskukseen kunnista.
Hyvinvointilähetteen tavoitteena on lisätä asiakkaiden hyvinvointia ja osallisuutta ohjaamalla heitä monialaisten, hyvinvointia edistävien palvelujen piiriin.
Asukkaiden osallistamisen menetelmä kunnille. Raadit teemakohtaisia. Avoimet ilmoittautumiset, ja keskeisille tahoille nimeämispyynnöt (edustuksellisuus).
Hankkeessa otetaan käyttöön hoidon jatkuvuuden turvaava OmaTiimi-malli, jossa potilaan hoidon tukena on omalääkäri tai OmaTiimin lääkäri ja omahoitaja sekä monialainen tiimi, digitaaliset ratkaisu.
Taimi-hankkeessa jatketaan Varhassa aiemmin alkanutta kehittämistyötä hoidon jatkuvuusmallin vakiinnuttamiseen ja juurruttamiseen sekä tarkastellaan jatkuvuusmallin vaikuttavuutta ja sen laajempia
Hyvinvointialueuudistus muutti palveluiden järjestämisvastuita kuntien ja hyvinvointialueiden välillä.
TEPSIVÄ osallisuuspolku on etsivän vanhustyön asiakkaiden hyvinvoinnin, hyvän elämän ja osallisuuden valmiuksia ja voimavaroja kasvattava asiakaspolku.
Tepsivä-hyvinvointiresepti toiminnan avulla syrjäytymisvaarassa olevaa itsenäisesti asuvaa ikääntynyttä tuetaan hänelle itselleen merkityksellisen osallisuuden ja hyvän elämän pariin.
Omaishoitajat löytävät palveluohjauksen, viestinnän ja hyte-palvelutarjottimen avulla helposti toimintaan, joka tukee omaishoitajien jaksamista, hyvinvointia ja toimintakykyä.