Mielenterveyspalvelut
Psykososiaalisen tuen ja hoidon porrasteinen malli kuvaa toimijoiden tehtävät lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyössä.
Edistää mielenterveys- ja päihdepalveluissa käytössä olevien I-ryhmän toimenpidekoodien käyttöönottoa ja mielenterveys- ja päihdepalveluiden tiedolla johtamista.
Terapiat Etulinjaan toimintamallissa Satakunnan hyvinvointialueella parannetaan perustason mielenterveyspalveluiden saatavuutta ja vahvistetaan psykososiaalisten menetelmien osaamista.
Päijät-Hämeen hyvinvointialueen oman tuotannon sote-keskuksien mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden hoidon jatkuvuuden kehittäminen moniammatillisesti yhteistyössä avosairaanhoidon kanssa.
Tuen ja hoidon portaittainen malli, joka tukee lasten ja nuorten tuen ja hoidon jatkuvuutta ja vaikuttavuutta.
Kansallisen asiakaspalautekyselyn tulokset kertovat mielenterveys-, päihde- ja riippuvuuspalvelujen asiakkaiden ja potilaiden oman kokemuksen saamistaan palveluista.
Tavoitteena on lisätä ammattilaisille tietoisuutta mielenterveysjärjestöjen toiminnasta, joka helpottaa asiakasohjausta toimintaan.
Kehitettävä prosessi koskee 13-17-vuotiaiden nuorten hoidon siirtymiä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välillä, tilanteissa, joissa nuori oireilee mielenterveyden haasteilla eivätkä pe
Toimintamallin tarkoituksena on vahvistaa monialaista ja moniammatillista työskentelyä sote-asemilla, sekä tavoittaa erityisesti haavoittuvassa asemassa olevia asiakkaita.
Kehitetään puhelimessa tapahtuvaa hoidon tarpeen arviointia mielenterveys- päihde ja riippuvuusongelmissa.