Osallisuus
Kanta-Hämeessä edistetään nuorten osallisuuden muotoja. Työvälineeksi kehitetään digitaalisen asiakasraadin mallia.
Saamelaisten mielenhyvinvoinnin teemoja edistettiin yhteisönterpeista käsin yhteisön kanssa romanien ja saamelaisten mielen hyvinvoinnin edistäminen -hankkeessa.
Merivalmennusmenetelmään ja yksilölliseen ohjaukseen perustuvassa mallisaa vahvistetaan nuorten aikuisten yhteiskunnallista osallisuutta.
Matalan kynnyksen toimintamalli: viedään kirjasto- kulttuuri- nuoriso- ja liikuntapalveluita yhteisöbussilla kylille, tapahtumiin ja tilauksesta sekä saadaan tietoa ihmisten tarpeista ja toiveista.
LiikuntaVerkkopuntari on työikäisten ylipainoisten elintapaohjaukseen kehitetty toimintamalli, jossa on yhdistetty ryhmäliikunta, etätapaamiset ja Verkkopuntari. Ohjelma kestää vuoden.
Toimintamallissa kuvataan kulttuuriohjaajan tehtävät ikäihmisten palveluissa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella.
Lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden koordinaatio tukee palvelupolullaan osallisuutta, yhdenvertaisuutta ja sukupuolten tasa-arvoa edistäviä ESR+-kehittämishankkeita Uudistuva ja osaava Suomi
Hyte-avainhenkilöverkosto vahvistaa hyvinvointia ja terveyttä edistävien palveluiden löydettävyyttä ja yhteistyötä.
Hyvinvointilähetteen tavoitteena on lisätä asiakkaiden hyvinvointia ja osallisuutta ohjaamalla heitä monialaisten, hyvinvointia edistävien palvelujen piiriin.
Asukkaiden osallistamisen menetelmä kunnille. Raadit teemakohtaisia. Avoimet ilmoittautumiset, ja keskeisille tahoille nimeämispyynnöt (edustuksellisuus).