Asiakaskokemustiedon kerääminen keskitetysti, Kanta-Hämeen hyvinvointialue (RRP, P4, I1, I4)
Asiakaskokemustiedon keräämisen yhdenmukaistaminen hyvinvointialueella, jotta asiakaspalautetta kerätään säännöllisesti, kansallisesti vertailtavalla tavalla ja välttämällä päällekkäiset kyselyt. Tiedot tallennetaan yhteen yhteiseen järjestelmään.
Toimintamallin kuvaaminen kesken.. täydentyy kevään 2025 aikana!
Toimintamalli liittyy keskeisesti organisaation:
- strategisiin arvoihin (yhdenvertaisuus, asiakaslähtöisyys, vaikuttavuus ja rohkeus),
- strategisiin painopistealueisiin (autamme sopivalle polulle, osaamme ennakoida, onnistumme toisiimme luottaen) sekä
- mittareihin (KPI, OKR)
Tämän avulla tavoitellaan, että asiakaskokemustieto on ammattilaisten hyödynnettävissä yhdessä paikassa ja asiakkaita kuormitetaan mahdollisimman vähän toistuvilla kyselyillä. Kun palautteenkeruuta koordinoidaan keskitetysti, kokonaiskuvan muodostuminen on hahmotettavissa ja hallittavissa.
Muutosta voidaan seurata asiakkaiden antaman vapaamuotoisen palautteen avulla sekä NPS-arvon eli suositteluhalukkuutta kuvaavan indeksin avulla.
Toimintamallin avulla on mahdollista suunnitella hyvinvointialueelle yhtenäinen asiakaskokemustiedon keruu, joka sisältää myös kansallisesti vertailtavaa asiakaskokemustietoa. Kohderyhmänä ovat hyvinvointialue, ammattilaiset ja hyvinvointialueen asukkaat.
Asiakasosallisuutta on hyödynnetty palautteenantotapoja kehitettäessä. Asiakkailta on kysytty mielipiteitä esimerkiksi vapaamuotoisen palautteen valikkorakenteeseen, jotta sen käyttäminen on asiakkaille ymmärrettävää. Lisäksi projektiryhmässä oli kutsuttanu asiakasedustaja.