Avosairaanhoidon ohjeet, Pirkanmaan HVA (RRP, P4, I1)

Avosairaanhoidossa käytössä olevaan Hoituki-palveluun tuotettujen ohjeiden yhdenmukaistaminen, päivittäminen ja kehittäminen hyvinvointialueella.

icon/chevron-down Created with Sketch. Perustiedot

Toimintamallin nimi
Avosairaanhoidon ohjeet, Pirkanmaan HVA (RRP, P4, I1)
Toimintamallin lyhyt kuvaus

Avosairaanhoidossa käytössä olevaan Hoituki-palveluun tuotettujen ohjeiden yhdenmukaistaminen, päivittäminen ja kehittäminen hyvinvointialueella.

Toteutuspaikka
Pirkanmaa
Paikkakunta, maakunta tai hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
Toimintamallin rahoittaja
Muu EU-rahoitus
Sosiaali- ja terveysministeriö (STM)

Tekijä

Emma Mononen

Luotu

26.04.2024

Viimeksi muokattu

08.05.2024

icon/chevron-down Created with Sketch. Toimintamallin kuvaus

Ratkaisun perusidea **

Avosairaanhoidon ohjeita on koottu Pirkanmaan hyvinvointialueella käytössä olevaan Hoituki-palveluun sote-asemakohtaisesti. Toimintaa on kehitetty aiemmin PirSOTE-hankkeessa ja toimintamalli on kuvattuna tarkemmin: Yhtenäinen hoidon tarpeen arviointi Hoituen avulla Pirkanmaan hyvinvointialueella

Hoitukeen on koottu hyvinvointialueen yhteisiä ohjeita sekä jokainen sote-asema voi muokata omaan näkymään asemakohtaisia tietoja. Hoito-ohjeet ovat kootusti saatavilla ammattilaisille yhdestä paikasta. Hoito-ohjeiden on tarkoitus yhdenmukaistaa hoidon tarpeen arviointia ja hoitokäytänteitä hyvinvointialueella. 

Toimivuuden ja käyttöönoton ehdot **

Hoituki-palvelua on kehitetään monialaisessa yhteistyössä ja sen hyvinvointialuetta koskeva tietovaranto laajenee jatkuvasti. Hoituen uusimmista sisällöistä viestitään palvelun sisällä olevassa uutisvirrassa, erilaisissa yhteistyöpalavereissa sekä alueiden esihenkilöiden kautta. Hoituki-palvelua jalkautetaan hyvinvointialueella kehittäjäsairaanhoitajien ja -lääkäreiden tuella sekä aiemmassa PirSote-hankkeessa sote-asemille nimettyjen paikallisten Hoituki-päivittäjien avulla.

Kehittämisen vaihe

icon/bulb Created with Sketch. Kehitteillä

Ilmiöt

Kohderyhmä