Keusoten hyvinvointialueen asukkaille sekä Keusoten asiakastyöhön suunnattu teknologiakatalogi, jossa kuvataan erilaisia kotona asumista tukevia teknologiaratkaisuja. Katalogi sisältää mm. kuvauksen tuotteesta, sen hinta-arvion, käyttötarkoituksen ja saatavuustiedot.

 

icon/chevron-down Created with Sketch. Perustiedot

Toimintamallin nimi
Katalogi kotona asumista tukevista teknologioista
Toimintamallin lyhyt kuvaus

Keusoten hyvinvointialueen asukkaille sekä Keusoten asiakastyöhön suunnattu teknologiakatalogi, jossa kuvataan erilaisia kotona asumista tukevia teknologiaratkaisuja. Katalogi sisältää mm. kuvauksen tuotteesta, sen hinta-arvion, käyttötarkoituksen ja saatavuustiedot.

 

Toteutuspaikka
Keusote
Paikkakunta, maakunta tai hyvinvointialue
Keski-Uusimaa
Toimintamallin rahoittaja
Sosiaali- ja terveysministeriö (STM)
Liitteet ja linkit

Tekijä

Sauli Hyväri

Luotu

07.10.2022

Viimeksi muokattu

24.01.2023
Ratkaisun perusidea **

Ajatuksena on helpottaa asukkaita tunnistamaan ja hankkimaan heille sopivia kotona asumista tukevia teknologioita teknologiakatalogin ja esitteen avulla. Keusoten henkilöstö toimii oikean teknologisen ratkaisun hankinnassa tukena niin, että henkilöstö voi etsiä ikääntyneen tai omaisen tukena ratkaisua mutta ei osallistu itse hankintaan.

Toimintaympäristö **

Hyvinvointi- ja terveysteknologian kehitys on ollut viime vuosien aikana nopeaa, ja erilaisia yksilöitä tukevia teknologisia ratkaisuja tuodaan markkinoille tiheään. Samalla ikääntyneiden määrä ja kotona asumisen tukemisen tarve kasvaa. 

Kohderyhmä ja asiakasymmärrys **

Kohderyhmä on kotona asumiseen tukea tarvitsevat henkilöt, ensisijaisesti ikääntyneet. Tarkoituksena on myös tunnistaa tämän kohderyhmän sisällä tarkemmin erilaisia ryhmiä toimintakykyyn pohjautuen.

Laajemmin kohderyhmä kuuluu:

  • Omaishoitajat
  • Ammattilaiset
  • Keusote organisaationa
  • 3.sektorin edustajat
  • Yritykset
  • Kansallinen kehitystyö
  • Muilla alueilla
Toimivuuden ja käyttöönoton ehdot **

Teknologiakatalogia lähdetään ottamaan laajasti käyttöön Keusoten alueella julkaisutilaisuuksien sekä ammattilaisten kouluttamisen avulla. Teknologiakatalogi pyritään saamaan mahdollisimman hyvin keskeisen kohderyhmän saataville hyödyntäen eri ammattilaisia ja 3.sektorin edustajia. Käyttöönottaminen vie resursseja etenkin ammattilaisten tietoisuuden lisäämisen merkeissä.

Teknologiakatalogia hyödynnetään myös kansallisen teknologiahakemiston kehittämisessä.

Vinkit toimintamallin soveltajille **

Vaikka kansallinen teknologiahakemisto on työn alla, sen valmistumista ei kannata jäädä odottelemaan. Tästä teknologiakatalogista saa helposti ja nopeasti nostettua esiin oman alueen näkökulmaan sopivat ratkaisut, ja hyödyntää alueen omia kanavia teknologiatietoisuuden kasvattamiseksi.

Kansikuva
Teknologiakatalogin etusivu ja sisällysluettelo

Kehittämisen vaihe

icon/launch Created with Sketch. Valmis