Lapset puheeksi -verkkokoulutuksen järjestäjän opas
Varsinais-Suomessa kehitettiin osana Tulsote-hanketta yhteistyössä Oulun kaupungin ja Mieli ry:n kanssa Lapset puheeksi -verkkokoulutuksen toimintamalli. Hankeaikana on lisäksi järjestetty 3 suomenkielistä ja 1 ruotsinkielinen verkkokoulutusta.
Lapset puheeksi -työtä on tehty Suomessa jo yli 20 vuotta hyvin erilaisissa yhteiskunnallisissa tilanteissa. Digitalisaation kehittyminen mahdollisti koulutuksen toteuttamisen verkkomuotoisena.
Lapset puheeksi on kehitetty tukemaan lasten ja nuorten pärjäävyyttä isoissa tai pienissä arjen muutoksissa tai vaikeuksissa.
Mieli ry toimii toimii Lapset puheeksi -työn kotipesänä, vastaa koulutussisällöistä, laatukriteereistä ja soveltamisesta yhteiskehittäen. Varsinais-Suomen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskushankkeessa on mallinnettu ja toteutettu Mieli ry:n kriteerien mukaisesti, miten Lapset puheeksi -koulutus voidaan järjestää verkkoympäristössä.
Hankkeen lisäksi yhteistyötä tehtiin Oulun kaupungin ja Mieli ry:n kanssa sekä kouluttajien Mika Niemelä ja Bitta Söderblom kanssa.
Tavoiteltiin vaihtoehtoista tapaa suorittaakoulutus ja tarjota sitä kerralla isommalle joukolle.
Koulutuksen järjestämisessä on pyritty markkinoimaan uusille ammattiryhmille huomioiden vahvasti myös sivistyspalvelujen ja terveydenhuollon työntekijät.