Lapsiperheiden avointen kohtaamispaikkojen yhteiskehittämispäivät ja osallisuus
Kohtaamispaikkatoimintaa kehitetään ja tuotetaan kävijöiden tarpeisiin. Yhteiskehittämisen päivissä ideana on - osallistaa vahvasti kaikki kävijät sekä toimijat yhteen yhteisen asian äärelle
Yhteiskehittämisen tilaisuudet on järjestetty lapsiperheiden avoimen kohtaamispaikkojen tiloissa ja jopa etäyhteyksin. Toiminnan kehittämisen näkökulmasta on erittäin tärkeää tehdä kehittämistyötä juuri siinä ympäristössä mitä on tarkoitus kehittää. Tällöin yhteinen vuorovaikutus helpottuu ja pienryhmätyöskentelystä tulee vaikuttavampaa.
Osallisuuden vahvistaminen sekä yhteiskehittäminen ovat lähtökohdat kaikelle toiminnallemme kohtaamispaikoissa. Teemme palveluamme ennaltaehkäisevän työn näkökulmasta ja mitä paremmin palvelumme vastaavat kävijöiden tarpeisiin, sitä vaikuttavampaa työmme on.
Kohtaamispaikka itse valitsee kehittämispäivän koordinoinnista ja suunnittelusta vastaavat työntekijät ns rukkasryhmän. Suunnitelma hyväksytään kohtaamispaikan omassa johtoryhmässä ja siitä viestitään asiakkaille sekä muille toimijoille.
Osallisuuden vahvistuminen, palvelujen oikea-aikaisuus ja vaikuttavuus sekä ennaltaehkäisevien palvelujen varhainen tarjoaminen perheiden tarpeisiin.
Toteutuneiden kehittämispäivien lukumäärää, sovittujen asioiden edistyminen, osallistujien lukumäärät. Kehittämispäivien osallsitujilta kerätään palautetta joka kerta.
Kerätään kävijöiltä tarpeita kehittämispäivän teemoiksi, kehittämispäivässä valitaan yhdessä edistettävät asiat ja niiden edistymistä seurataan ja raportoidaan seuraavassa kehittämispäivässä.
Kohtaamispaikkojen kävijät ovat yhtenä kehittäjänä näissä päivissä tasavertaisena toimijoiden kanssa.
Osallisuus vahvistuu ja tunne siitä, että voi vaikuttaa asioihin. Palvelut tulevat tutummiksi samalla kun kehitetään niitä.