1. Pitää tutustua viitekehykseen.Työntekijät (maahanmuuttopalveluiden työntekijät, terveydenhoitaja, psykiatrinen erikoissairaanhoitaja, varhaiskasvatuksen työntekijä ja toimintaterapeutti) tutustuivat psykoedukatiiviseen viitekehykseen. Työntekijöille järjestettiin aiheesta koulutusta.
2. Kohderyhmän valinta ja ryhmän koko. Kokemus on ollut 6-8 aikuista ryhmässä on sopiva määrä (huom. joudumme käyttämään 2-3 tulkkia, joka vaikuttaa keskutelun sujuvuuteen ja vie aikaa).
3. Työntekijöiden työn tavoitteen kirkastaminen. Miksi tapaamme tätä ryhmää? Mitä asiakkaiden teematapaamisilla halutaan saada aikaan tai millaista muutosta halutaan tapahtuvan? Esimerkiksi meidän teematapaamisten tavoitteet löytyvät Tarpeet ja tavoitteet välilehdeltä. Varataan kalentereista teematapaamisajat. Käytännössä olemme todenneet, että tapaamiset noin kahden viikon välein ovat olleet toimivia. Yhden ryhmätapaamisen kesto enintään kolme tuntia.
4. Työntekijät miettivät mitkä teemat juuri tälle ryhmälle voisivat sopia ja kokoavat näitä yhteen. Kun kohderyhmänä oli pakolaisperheet, niin teemoina olivat esimerkiksi: mikä vaikuttaa terveyteen, roolit perheessä, lapsen asema Suomessa ja muualla, naisen ja miehen asema Suomessa ja muualla sekä vanhemmuus ja kasvatus.
5. Ensimmäisessä tapaamisessa kerrotaana asiakkaile teematapaamisten idea ja esitellään teema-aiheita, joista osallistujat voivat valita heitä eniten puhuttelevat tai tarjota muita itseään kiinnostavia teemoja. Ensimmäisellä kerralla kerrotaan käytännön asioita kuten vaitiolovelvollisuudesta, aikatauluista ym.
6. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen työntekijät sopivat missä järjestyksessä mitäkin teemaa käsitellään ja valitaan toiminnalliset menetelmät sekä vetäjät eri kerroille.