Kuntoutuksen videovastaanottojen käyttö ei Pirkanmaan avokuntoutuksen kokemusten perusteella juurru ilman selkeää aikataulutusta, prosessikaaviota, tavoitteiden asettamista ja kehittämisen seurantaa. Avokuntoutus on myös sote-palveluna sellainen, että se sisältää paljon yksilöllistä ja tapauskohtaista ohjausta verrattuna esimerkiksi lääkärien tekemään reseptien uusintaan etänä. Kuntoutuksen yksilöllisyys haastaa käyttöön ottoja, kun ammattilaiset eivät tarkalleen osaa välttämättä valikoida etävastaanotolle sopivia asiakasryhmiä, eikä videovastaanottoja siten osata välttämättä tarjota kaikille niitä haluaville.
Ammattilaiset ottavat myös videovastaanotot vaihtelevasti vastaan. Käyttöönotossa on hyvä miettiä peruskäyttökoulutuksia, joissa kohennetaan ammattilaisen digitaitoja sekä myöhemmässä vaiheessa selkeiden tavoitteiden asettamista. Ammattilaisten on hyvä tiedostaa videovastaanottoihin liittyvät omat ennakkoasenteet ja niiden vaikutus palveluiden tekemiselle tai tarjoamiselle. Pirhan kuntoutuksen videovastaanottojen ohjevideoon on valikoitunut Nivelrikko-oireista kärsivä asiakas, jonka tilalle voi hyvin miettiä omiin työtehtäviin soveltuvia asiakkaita.
Videovastaanottoja ei tulisi ajatella joko tai-palveluina. Niitä voidaan toteuttaa myös hybridimäisesti esimerkiksi siten, että ensikäynti on livetapaaminen ja kontrollikäynti sovitaan etänä, tai toisinpäin. Myös asiakkaat vaativat aikaa omaksua videovastaanottojen mahdollisuuden palveluna. Mikäli asiakkailla ei ole mahdollisuutta valita sähköisesti videovastaanottoja itse, jää ammattilaiselle suurempi vastuu markkinoida palvelua vastaanottojen yhteydessä asiakkaille.
Liitteenä olevassa kuvassa on Flingan tuloksia avokuntoutuksen ammattilaisilta saaduista videovastaanotto kohteista.