Kahteen suuntaan toiva puhelinpalvelu. Palvelussa soitetaan läpi kaikki 70 vuotta täyttäneet rovaniemeläiset, jotka eivät ole palvelujen piirissä ja tarjotaan esim. keskusteluapua yksinäisille ja ahdistuneille, vastaanotetaan asiointiapupyyntöjä.

Ratkaisun perusidea **

Rovaniemi-apu puhelinpalvelu antaa keskusteluapua yksinäisyyttä ahdistuneisuutta kokeneille ja tarjoaa asiointiapua. Puhelinpalvelussa soitetaan läpi kaikki 70 vuotta täyttäneet rovaniemeläiset, jotka eivät ole palvelujen piirissä ja kartoitetaan heidän muu palveluntarve ja välitetään soittopyynnöt tarvittaessa eteenpäin.

Toimivuuden ja käyttöönoton ehdot **

Puhelinpalvelutoimintaan annetaan etäyhteydellä perehdytystä ja koulutusta. Puhelinpalvelussa mukana työntekijöitä, joilla oman työn tekeminen estynyt (mm. vapaa-ajan palveluista: kulttuurituottajat, museoiden ja kirjaston työntekijöitä), seurakunnan työntekijöitä sekä Rovaniemen Neuvokkaan (Rovaniemen Mielenterveysseura) vapaaehtoisia ja mikäli tilanne vaatii myös muilta järjestöiltä.

Puheluiden (sekä soitot että vastaamiset) operointiin käytetään TeleQ-järjestelmää. Tietoja kerätään ja asiointiapupyyntöjä välitetään Google Forms:lla.