Yksilökeskeinen tunne-ja motivaatiotyöskentely
Työskentely on kehitetty sosiaalityön systeemiteorioihin, kriittiseen realismiin ja hyvinvoinnin nelikenttään perustuvana yksilötyöskentelynä mielenterveys,-päihde,-riippuvuus- ja väkivalta haasteiden kanssa kamppaileville ihmisille.
Työskentelymalli on kehitetty niiden asiakkaiden tarpeeseen, joiden sosiaaliset ongelmat ovat hyvin kompleksisia ja vaikeasti ymmärrettävissä. Tällöin palveluohjaus oikeaan palveluun voi olla hyvin vaikeaa tai mahdotonta, koska yksi palvelu ei välttämättä kykene saamaan riittävää muutosta aikaan. Malli on kehitetty tarkoituksella hyvin matalan kynnyksen palveluksi, ilman profiloitumista mihinkään tiettyyn sosiaaliseen ongelmaan.
Työskentelyn aikana tutustutaan ihmisen historiaan ja sukupuuhun, joiden kautta lähdetään reflektoimaan ihmistä häiritseviä tunteita ja ajatuksia. Pyrkimyksenä parantaa ihmisen kokonaishyvinvointia ja muokkaamaan motivaatiotekijöitä positiivisempaan tulevaisuuteen.
Työskentely koostuu noin kymmenestä tapaamisesta, joka on jaoteltu viiteen eri segmenttiin:
1. Tutustuminen, tiedonkeruu, testit
2. Tunnetyöskentely
3. Hyvinvoinnin nelikenttä työskentely
4. Miehuus/isyys työskentely
5. Lopetus ja testit
Työskentelymalli pyrkii ratkaisemaan niiden asiakkaiden haasteita, joilla ei ole selkeää yhden sosiaalisen ongelman problematiikkaa ja eivät koe saavansa riittävää hyötyä pelkästään päihdehoidosta tai psyykkisestä tuesta. Malli on kehitetty tarkoituksella hyvin matalan kynnyksen palveluksi, ilman profiloitumista mihinkään tiettyyn sosiaaliseen ongelmaan.
Kohderyhmänä on ollut isät, joilla on ollut mielenterveys-,päihde-,riippuvuus- tai väkivalta haasteita ja ovat näiden syiden takia päätyneet sosiaalityön palvelun piiriin.