Ryhmätoiminta
Hanke on suunnattu riskikäyttäytyville 15-29-vuotiaille nuorille.
Yksin kotona-ryhmät ovat suljettuja ryhmiä muistisairaan puolisoille tai läheisille, jotka ovat jääneet hiljakkoin yksin kotiin.
Heikoimmassa asemassa olevien osallisuutta ja toimijuutta voidaan vahvistaa hyviksi arvioiduilla hyvillä käytännöillä, erityisesti matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdepalveluiden kontekstissa
VAHVUUDET ESIIN! - kiusaamisen jälkihoitomalli on ensimmäinen Suomessa kehitetty vertaistukimalli kiusaamiskokemuksen työstämiseen.
Hyvän ikääntymisen etsijät on voimavaralähtöinen ja skaalautuva matalan kynnyksen konsepti, jota on pilotoitu onnistuneesti eri toimintaympäristöissä ja kohderyhmillä.
Elintapaohjaus on pitkäkestoista ja ryhmämuotoista, koostuen ravitsemusohjauksesta, liikuntaohjauksesta sekä aivojumpasta (sis. kulttuuri, mielenhyvinvointi, uni).
Ekososiaalisen talousneuvonnan ryhmämuotoisessa mallissa talousneuvontaan yhdistetään ekologisen ja sosiaalisen kestävyyden tavoitteita.
Selkäliiton Vahvistu vertaisuudesta verkossa -hankkeessa (2022–2024) luotiin selkäyhdistysten vapaaehtoisten vertaistukijoiden ohjattavaksi verkkovertaistukiryhmän toimintamalli, joka on suunnattu
Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle on kehitetty yhtenäinen, hybridinä toimiva neljän tapaamiskerran tyypin 2 diabeteksen ensitietoryhmä.
Ennen tutkimusten tarpeen arviointia keskittymisen, tarkkaavuuden ja toiminnanohjauksen vaikeuksiin tarjotaan ensisijaisesti psykososiaalista tukea.