Elintapaohjauksen kehittämisen tavoitteena on edistää sitä, että asiakas saa laadukasta ja vaikuttavaa elintapaohjausta asuinpaikastaan riippumatta.
Elintapaohjaus on pitkäkestoista ja ryhmämuotoista, koostuen ravitsemusohjauksesta, liikuntaohjauksesta sekä kognitiivisesta harjoittelusta(sis. kulttuuri, mielenhyvinvointi, uni).
Tavoitteena on lisätä hyvinvointialueen asukkaiden tietoa terveellisistä elintavoista ja eri toimijoiden palveluista terveellisten elintapojen tueksi.
Kokemuskehittäjäryhmän uusparien ja yhteistyöverkoston kanssa yhteiskehitetty viiden tapaamiskerran suljettu verkkovertaisryhmä uuspareille, joista ainakin toisella on neurokirjon piirteitä.
Toimintamallin avulla pyritään vahvistamaan alueella tehtävää elintapaohjausta erityisesti heikommassa asemassa olevien asiakkaiden kohdalla.
Työskentely on asiakkaan arjessa toteutettavaa lastensuojelun avohuollon tukea 12-17 vuotiaille nuorille ja perheille, tavoitteena on ehkäistä sijoituksia.
Intensiivinen jälkihuollon vahvasti tuetun asumisen palvelu.Kokonaisvaltaisessa palvelussa edistetään asiakkaiden itsenäisyyttä ja hyvinvoinnin parantumista kuntouttavalla työotteella erilaisissa l
Toiminta perustuu unikoulu -malliin, joka on pitkälle strukturoitu, työkirjan ja ohjaajien opastukseen perustuva kognitiivis-behavioraalinen unettomuuden lääkkeettömän hoidon (CBT-I) kokonaisuus.
FINGER-ryhmätoiminnassa huomioidaan kognitiivinen harjoittelu, ravitsemus, liikunta sekä mielenhyvinvointi ja uni.
Digitaalinen elintapaohjaus tarjoaa itsehoitomateriaalin terveellisempien elintapojen saavuttamiseksi alueen asukkaille.