13-17-vuotiaiden nuorten diginepsypolun (adhd/add) kehittäminen, Kymenlaakson hyvinvointialue (RRP, P4, I1)
Kymenlaakson hyvinvointialueella kehitetään nuorten digitaalista nepsyhoitopolkua tukemaan nuoren hoitoa fyysisten tapaamisten rinnalle. Tavoitteena, että nuori ja perhe saa tarvitsemansa palvelut itselleen sopivan ja hoitoa tukevan kanavan kautta.
Diginepsypolun kehittämisen tarkoituksena on lisätä alueen digitaalisia palveluja nuorille. Taustalla on vaikuttamassa kymenlaakson hyvinvointialueen strategia, joka ohjaa kehittämään palveluista tarpeenmukaisia, yhdenvertaisia ja vaikuttavia sekä huomioimaan talouden tasapaino uudistumisen myötä. . Digitaalisen hoitopolun kehittäminen kuuluu osaksi Suomen Kestävän kasvun ohjelman tavoitteita ja digitaalisen sotekeskukseen kehitettäviä palveluja. Digihoitopolku on nuoren polku varhaisentuen palveluista erityisentason palveluihin.
Nuorten Matalaan on kehitetty viimevuosina Nepsytiimi. Tämän kehityksen aikana on myös tehty palvelupolkukuvaus. Digihoitopolku kehitetään täydentämään jo olemassa olevaa palvelupolkua. Digihoitopolku lisää saavutettavuutta ja palvelun monikanavaisuutta. Digihoitopolulla pyritään joko korvaamaan tai täydentämään olemassa olevia palveluja.
Kymenlaaksolaiset 13-17- vuotiaat nuoret, joiden Nepsyoireilusta SoTe- ammattilaisella herää jonkinlainen huoli.
Digipolku kattaa nuoren palvelut varhaisentuenpalveluista erityisentuen palveluihin, kaikkien palveluiden ammattilaiset ovat toimineet asiantuntijoina digipolkua kehitettäessä.
Moniammatillinen tiimi:
Opiskeluhuollon palvelut: Kuraattorit, Psykologit ja Terveydenhoitajat
Nuorten Matala (kts. alla linkki palvelun sivuille) : Sairaanhoitajat, Sosiaaliohjaajat, Toimintaterapeutit ja psykologit.
Nuorisopsykiatrian poliklinikka
Lasten Neurologia
Sosiaalihuollonpalvelut: Perheiden sosiaalityö, lastensuojelu
Nuoria on tarkoitus osallistaa digihoitopolun testaamiseen ja ajatuksissa on ollut järjestää nimikilpailu. Osallistamisesta ei ole vielä tarkkaa suunnitelmaa.