Digilähitori -aina avoinna
Digilähitori tuo lähitorin kaikkien saataville vuorokauden ympäri. Asukas saa sivustolta omatoimisesti tietoja lähitorien neuvonnan ja ohjauksen aihealueisiin.
Digilähitori kehitettiin toimintamalliksi PirSote-hankkeessa. Pirkanmaan hyvinvointialueella pyritään mahdollistamaan asukkaiden omatoiminen tiedon etsiminen ja ohjautuminen suoraan oikeaan palveluun. Fyysiset lähitorit ovat toimineet Pirkanmaan alueella jo pidempään, mutta niiden tarjoamat palvelut haluttiin saada useampien ulottuville ajasta ja paikasta riippumatta. Lähitoreilta saa neuvoja ja ohjeita hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitoon, arjen pulmatilanteisiin sekä apua arkea helpottavien palvelujen ja palvelun tuottajien valintaan ja tämä sama tieto vietiin digilähitorille.
Kehittämistyötä jatkettiin uudistamalla sivuston rakenne selkeämmäksi ja visuaalisemmaksi hyödyntäen mm. striimattujen luentojen videotallenteita. Digilähitori toimii alustana erilaisille striimattaville luennoille ja tapahtumille, joihin voi osallistua etänä paikasta riippumatta. Digilähitorin sisältö muokattiin vastamaan vahvemmin asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin; perustuen kerättyyn asiakas- ja työntekijä- sekä yhteistyökumppaneiden palautteisiin. Palautteen antaminen Digilähitorin sisällöistä on mahdollista jatkossakin. Digilähitorin sivustolle toteutetaan vuonna 2025 tapahtumakalenteri, jonka avulla asiakkaan on helppo etsiä itseään kiinnostavia tapahtumia niin diginä- kuin lähitoreilla.
Lähitorien neuvonnan tietoja tarvitaan aukioloaikojen ulkopuolella.
Sivuston käyttöasetta seurataan säännöllisesti kävijämääriä pääteemojen mukaisesti tarkastelemalla.
Digilähitorin aiheet ovat kaikille soveltuvia, mutta kohdentuvat erityisesti ikääntyneille ja vammaisille henkilöille, heidän omaisilleen. Ammattilaiset voivat hyödyntää sivustoa asiakastyössään.
Digilähitorin aihesisällöt rakennettiin Lähitorien asiakkaiden tarpeista käsin sekä huomioiden hyvinvointia ja terveyttä tukevat aiheet. Digilähitoria on myös striimausten ja tallenteiden kotipesä. Aineistoa striimataan lähitoreilta sekä palveluneuvonnan tuottamana. Aiheina striimauksille ovat hyvinvointia- ja terveyttä tukevat aiheet sekä Finger-tutkimuksen viisi kantavaa teemaa että arkea tukevan teknologian tunnetuksi tekeminen. Teemojen toteutumisen ja tehtäväjaon tueksi rakennettiin yhteinen vuosikello.