Digilähitori tuo lähitorin kaikkien saataville vuorokauden ympäri. Asukas saa sivustolta omatoimisesti tietoja lähitorien neuvonnan ja ohjauksen aihealueisiin.

icon/chevron-down Created with Sketch. Perustiedot

Toimintamallin nimi
Digilähitori -aina avoinna
Toimintamallin lyhyt kuvaus

Digilähitori tuo lähitorin kaikkien saataville vuorokauden ympäri. Asukas saa sivustolta omatoimisesti tietoja lähitorien neuvonnan ja ohjauksen aihealueisiin.

Toteutuspaikka
Pirkanmaa
Paikkakunta, maakunta tai hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
Toimintamallin rahoittaja
Muu EU-rahoitus

Tekijä

Piia Korhonen

Luotu

06.05.2024

Viimeksi muokattu

06.05.2024

icon/chevron-down Created with Sketch. Toimintamallin kuvaus

Toimintaympäristö **

Digilähitori kehitettiin toimintamalliksi PirSote-hankkeessa.  Pirkanmaan hyvinvointialueella pyritään mahdollistamaan asukkaiden omatoiminen tiedon etsiminen ja ohjautuminen suoraan oikeaan palveluun. Fyysiset lähitorit ovat toimineet Pirkanmaan alueella jo pidempään, mutta niiden tarjoamat palvelut haluttiin saada useampien ulottuville ajasta ja paikasta riippumatta. Lähitoreilta saa neuvoja ja ohjeita hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitoon, arjen pulmatilanteisiin sekä apua arkea helpottavien palvelujen ja palvelun tuottajien valintaan ja tämä sama tieto vietiin digilähitorille. 

Kehittämistyötä jatketaan uudistamalla sivuston rakenne selkeämmäksi ja visuaalisemmaksi hyödyntäen mm. videoita. Digilähitori tulee toimimaan alustana erilaisille striimattaville luennoille ja tapahtumille, joihin voi osallistua etänä paikasta riippumatta. Digilähitorin sisältö muokataan vastamaan vahvemmin asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin. Asiakkailla on mahdollisuus antaa sivustolla palautetta Digilähitorista ja sen sisällöstä, jota huomioidaan kehittämistyössä. Digilähitorin sivustolle pyritään toteuttamaan tapahtumakalenteri, jonka avulla asiakkaan on helppo etsiä itseään kiinnostavia tapahtumia niin diginä- kuin fyysiselläkin lähitorilla.

 

Kehittämisen vaihe

icon/bulb Created with Sketch. Kehitteillä

Kohderyhmä