Digitaalisten palveluiden avulla (seksuaalineuvonnan chat ja digitaaliset raskauden ehkäisypalvelut) saadaan parannettua seksuaaliterveyspalveluiden saatavuutta sekä saavutettavuutta.
Osaamisen vahvistamista varten tehtiin koulutussuunnitelma perustuen käytännön työntekijöiltä nousseisiin koulutustoiveisiin. Koulutuksia toteutettiin 2022-2023 erilaisten luentojen ja koulutusseminaarien avulla. Teemoina koulutuksissa oli mm. raskauden ehkäisyn aloitus ja seuranta, seksitautien ennaltaehkäisy ja hoito, seksuaalisuuden monimuotoisuus, erityisryhmien seksuaalisuus, hedelmällisyys- ja lisääntymisterveys. Lisäksi kysynnän perusteella järjestettiin Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) kanssa 5op seksuaaliterveyden päivityskoulutuskokonaisuus terveydenhoitajille sekä mahdollistettiin yksi seksuaalineuvojakoulutus.
Seksuaaliterveystiedon jalkauttamista tehtiin aktiivisesti koko hanke kauden ajan. Jalkautumista toteutettiin mm. oppilaitoksiin, nuorisopalveluihin, ikääntyneiden päivätoimintaan, omaishoitajien pariin, vammaispalveluihin sekä erilaisiin tapahtumiin. Jalkauttaminen koettiin kohderyhmien osalta tärkeäksi ja tervetulleeksi ja siitä on tarkoitus jäädä pysyvä toimintatapa hyvinvointialueelle.
Maksuttoman ehkäisyn kokeilu toteutettiin Keski-Suomessa alle 22-vuotiaille. Maksuton ehkäisy tarjottiin kaikille keskisuomalaisille ehkäisyä tarvitseville alle 22-vuotiaille nuorille. Keski-Suomessa oli maksuton ehkäisy jo edeltävästi ollut toiminnassa jokaisessa kunnassa, vaikkakin hieman erilaisin kriteerein. Osassa kuntia maksutonta ehkäisyä tarjottiin alle 20-vuotiaille, osassa tarjottiin maksuttomia ehkäisyvalmisteita ensimmäisen 9kk ajan ja parissa kunnassa maksuton ehkäisy koski kaikkia alle 25-vuotiaita. Hankkeen aikana yhtenäistettiin maksuttoman ehkäisyn tarjontaa niin, että jokaisessa kunnassa kaikki alle 22-vuotiaat saivat halutessaan maksuttoman ehkäisyn. Tarjolla oli laajasti eri valmisteita (pillerit, laastarit, renkaat, kierukat, kapselit, kondomit, suuseksisuojat.) Kivijalkapalveluiden kanssa tehtiin tiivistä yhteistyötä ja sovittiin mm. käytännön järjestelyistä, miten ja mistä nuori saisi haettua maksuttoman ehkäisyn joka oli aloitettu etävastaanotolla. Jokainen kunta ja yksikkö vastasi omista sairaala-apteekkitilauksista, tilastointia ja budjetin seurantaa varten tehtiin hankkeen puolelta tilastointimerkintöjä, joiden avulla saataisiin kerättyä tietoa ehkäisyvalmisteiden menekistä sekä mahdollisista kontaktien lisääntymisestä ehkäisypalveluissa. Hanke koordinoi myös keskitetysti maksuttomien kondomien ja suuseksisuojien tilauksen ja lähetyksen maakuntaan.