Oletko tehokkuusfriikki vai todellinen propellipää? Tee Innokylän leikkimielinen testi, jolla voit pohtia omaa rooliasi kehittäjänä! 

Testi on luotu Innokylän kehittäjäpersoonien pohjalta. Testiä voi hyödyntää viestinnässä ja erilaisten yhteiskehittäjäryhmien toiminnassa.  

icon/chevron-down Created with Sketch. Perustiedot

Toimintamallin nimi
Testaa sisäinen propellipääsi -testi
Toimintamallin lyhyt kuvaus

Oletko tehokkuusfriikki vai todellinen propellipää? Tee Innokylän leikkimielinen testi, jolla voit pohtia omaa rooliasi kehittäjänä! 

Testi on luotu Innokylän kehittäjäpersoonien pohjalta. Testiä voi hyödyntää viestinnässä ja erilaisten yhteiskehittäjäryhmien toiminnassa.  

Toteutuspaikka
valtakunnallinen
Paikkakunta tai maakunta
Valtakunnallinen
Toimintamallin rahoittaja
Ei erillisrahoitusta
Toimintamallin kokonaisuus

Luotu

20.02.2020

Viimeksi muokattu

15.09.2021
Ratkaisun perusidea **

Kehittäjäpersoona edistää empatiaa käyttäjää kohtaan ja tuo käyttäjän näkökulmaa kehittämiseen. Kehittäjäpersoonat edistävät yhteisen käsityksen muodostamista palvelun käyttäjistä. Alla olevia profilointeja hyödynnetään Innokylän tapahtumatoiminnassa ja viestinnässä ja käyttäjien sitouttamisessa. Verkostoissa kehittäjäpersoonien kuvauksia voidaan hyödyntää rooleista ja vastuista keskustellessa.

Toimintaympäristö **

Tietojohtamisen ja innovatiivisuuden asiantuntija, professori Pirjo Ståhle on todennut: "Suurin este innovatiivisemman yhteiskunnan tiellä on lineaarinen tehokkuusajattelu väärässä paikassa. Hitaassa ja kaoottisessa alkuvaiheessa tehokkuusfriikki tuhoaa kaiken, mutta kun tuote pitäisi saada markkinoille, hän on korvaamaton. Innovaatioprosessin eri vaiheissa tarvitaan erityyppisiä ihmisiä."

#yhteiskehittäminen #äläyksinkehitä

Kohderyhmä ja asiakasymmärrys **

Täydentyy

Toimivuuden ja käyttöönoton ehdot **
1. Todellinen propellipää
Olet positiivisesti tulevaisuuteen suuntautuva visionääri. Liihottelet joskus ideoinesi maan pinnan yläpuolella ja siksi käytännöllisten ihmisten tuki on sinulle arvokasta. Sisäinen propellipääsi on jo täydessä vauhdissa. Innokylässä sukkuloit sujuvasti pajoissa ja erilaisissa kehittämisverkostoissa. Joskus kuitenkin kannattaa heittää ankkuri ja kiinnittää ideoita realismiin ja vaikka kuvata käytäntöä.
2. Hyväntuulinen tiimipelaaja
Olet synnynnäinen tiimipelaaja ja sinulle on tärkeää, että ryhmässäsi on me-henkeä ja luottamusta. Olet kannustava Innokylän keskustelufoorumeilla ja kokoat yhteen verkostoja. Vaikka kehittämistehtävissä tulevaisuus näyttää olevan täynnä haasteita, niistä ei kannata aivan heti lannistua. Hankalien asioiden kanssa toimiminen tuo sopivasti jännitystä elämään ja työyhteisöön. Luota rohkeasti omiin ajatuksiisi.
3. Tehokas organisaattori
Vastuu tuntuu kasautuvan sinulle kuin itsestään. Sinun ansiostasi hommat eivät jää puolitiehen. Kontrolloit itsevarmasti asioita ja tilanteita sekä otat mielelläsi valtaa ja toimit auktoriteettina. Hyödynnät Innokylän palveluja omiin tarkoitusperiisi tehokkaasti. Joskus kannattaisi pysähtyä ja kuunnella muiden mielipiteitä ja heittäytyä yhteisen työprosessin armoille.
4. Ahkera asiapentti
Sinulla on paljon tietoa, joka olisi hyvä saada yhteiseen käyttöön. Olet korvaamaton tietopankki ja yksityiskohtien selvittelijä. Et kaipaa glooriaa ja kiitosta. Olet pohtijatyyppi, joka toimii vasta, kun ratkaisu on selvä. Päätä kertoa mielipiteesi ainakin kerran kuussa. Innokylästä voit hakea lisätietoa omaan työhösi. Suosittelemme sinulle myös pajatoimintaa, jossa jaetaan keskeneräisiä tuotoksia muiden kanssa.
5. Tarkkaavainen kriitikko
Olet kriittinen tarkkailija, jonka mielipiteet ovat ryhmässä paikallaan. Sinulla on laajaa näkemystä asioista ja tuot sen ryhmässä mielelläsi julki. Et lähde mukaan kaikenlaisiin "haihatuksiin", vaan haluat tarkkaan miettiä ja yhteisen päätöksen asioille. Suosittelemme, että seuraat ainakin sivusilmällä Innokylän kehittymistä. Aloita vaikka tilaamalla uutiskirje.
Arvioinnin tulokset tiivistettynä **

Testiä on hyödynnetty vuodesta 2010 alkaen säännöllisesti Innokylän tuutorikoulutuksessa aloittavien ryhmien kanssa. Testiä on hyödynnetty uuden ryhmän tutustumisessa. 

Tarkkaavainen kriitikko on myös saanut virtuaalisen "Jäpäkyörä Kivipää"-hahmon Innokylän twitterissa https://twitter.com/Japakyora

Vinkit toimintamallin soveltajille **

Kehittäjäpersooniin liittyvä leikkimiellinen testi kysymyksinen ja vastausvaihtoehtoineen löytyy tästä.

 

Testi on kehitetty Innokylän palveluiden käyttäjille tai palveluista kiinnostuneille. Testiä on käytetty Innomarkkinoilla ja innotuutorikoulutuksessa (Yhteiskehittäminen, verkostojen koordinointi: roolit ja vastuu)

Ylläolevien Innokylän kehittäjäpersoonien profiloinnin pohjalla on käytetty seuraavia materiaaleja:

http://psychcentral.com/personquiz.htm

http://www.jyu.fi/economics/naisjohtajuus/johtajuudentesti/johtajuudentesti.php

 

Kansikuva
Innohahmot

Kehittämisen vaihe

icon/launch Created with Sketch. Valmis

Aihealueet

Yhteiskehittäminen Ryhmätoiminta Viestintä

Ilmiöt

Ei liity ilmiöön

Kohderyhmä

Ammattilaiset Organisaatiot Työikäiset