Avotoimistossa saattaa joskus olla hektistä. Propellipäät kokeili vastaukseksi toimistoretriittiä, eli hiljaista tilaa, jossa kukin voi työskennellä päivän viikossa. Tilaan palkattiin Toimistopäällikkö ja näin kokeiltiin myös osatyökykyisten työllistämistä.

 

Toimintaympäristö **

Monet meistä ovat kokeneet työskentelyn avotoimistossa. Toisaalta avotoimisto lisää kanssakäyntiä kollegoiden kanssa ja spontaaneja keskusteluja päivän mittaan, joissa voi muun muassa syntyä uudenlaisia ajatuksia. Tutkimusten mukaan melu ja yksityisyyden puute ovat taas kaksi eniten häiritsevää asiaa avotoimistoissa. Propellipäissä avotoimiston rinnalle haluttiin tuoda vaihtoehto testata toimistoretriittiä, jossa voisi työskennellä hiljaisuudessa.  

Liitteet
Ratkaisun perusidea **

Toimistoretriitti on käytännössä toinen tila, johon työntekijöiden on mahdollisuus mennä hakemaan hiljaisuutta. Toimistopäällikkö piti huolen siitä, että tila pysyy hiljaisena ja oli aina ajoissa avaamassa ovet, sillä hiljainen tila oli tarjolla aamukahdeksasta alkaen. Kyseessä oli siis samalla myös yksi Propellipäiden mikrotyökokeiluista, joilla kokeiltiin uudenlaisten töiden luomista vaikeasti työllistyville henkilöille.

Toimistopäällikön tehtäviinikuului saapua sovittuun kellonaikaan paikalle, avata ovet, valmistella tilat, olla läsnä toimistolla, sulkea ja pistää paikat kuntoon kun kello oli sopivan verran.

Arvioinnin tulokset tiivistettynä **

Toimistopäällikön kertomus omasta työllistymisestään toimistopäällikkönä: “Oli mukavaa saada tekemistä! Sain sovittua myös pienimuotoisen palkan, sain tällä aktiivimalliin liittyvät vaatimukset kuntoon, eli tämä kokeilu auttoi myös muuta elämääni.". Toimistoretriitissä ei ollut monia kävijöitä, joten niiltä osin hiljaisuuden lisäämisessä kokeilu ei juuri tuottanut tulosta.