Mielen hyvinvointi
Ammatillisesti ohjattu, ma-pe toteutettu matalan kynnyksen olkkaritoiminta ja yksilötapaamiset kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, sosiaalisen vahvistumisen ja ihmisenä kasvamisen tueksi.
Mielenterveysstrategian toimeenpanossa on THL:lla koostettu vuosina 2023–2024 paljon tietoa ja erilaisia materiaaleja.
Toimintamallissa on pureuduttu koulupoissaolojen juurisyihin ja kuvattu onnistunut toimintatapa koulupoissaolojen ehkäisemisessä ja lasten koulunkäyntiin kiinnittymisessä.
Tietopaketin avulla voidaan tukea sukupuolivähemmistöihin kuuluvia nuoria sosiaali- ja terveydenhuollon peruspalveluissa, erityisesti koulu-
Mielen hyvinvoinnin lukutaitomittari mahdollistaa mielen hyvinvoinnin osaamisen ja lukutaidon mittaamisen.
Mielen hyvinvoinnin ABC on mielenterveyden edistämisen toimintamalli, joka perustuu kolmeen viestiin: A: Toimi, ole aktiivinen, B: Osallistu yhdessä muiden kanssa
Kotihoidon ja asumispalvelujen henkilöstölle on laadittu vapaaehtoisyhteistyötä helpottamaan vapaaehtoistoiminnan toimintamallit.
Matalan kynnyksen toimintamalli: viedään kirjasto- kulttuuri- nuoriso- ja liikuntapalveluita yhteisöbussilla kylille, tapahtumiin ja tilauksesta sekä saadaan tietoa ihmisten tarpeista ja toiveista.
Perheneuvolan vauvaperhetyön ja Päihde- ja mielenterveyspalveluiden (MIEPÄ) yhteistyönä kehittämä Vanhempi-vauva ahdistuksenhallintaryhmä, joka tarjoaa vauvojen vanhemmille tukea, tietoa ja keinoja
Eväitä mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen -verkkovalmennus tarjoaa tietoa mielen hyvinvoinnista ja sen edistämisen keinoista.