Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella on yhteistyössä yta-koordinaation, Tulevaisuuden sote-keskus-hankkeen sekä Pohteen omien ammattilaisten kesken laadittu rakenteisen kirjaamisen ohje IPC-ohjantaan terveydenhuollon ammattilaisille. 

icon/chevron-down Created with Sketch. Perustiedot

Toimintamallin nimi
IPC -ohjauksen rakenteisen kirjaamisen ohje
Toimintamallin lyhyt kuvaus

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella on yhteistyössä yta-koordinaation, Tulevaisuuden sote-keskus-hankkeen sekä Pohteen omien ammattilaisten kesken laadittu rakenteisen kirjaamisen ohje IPC-ohjantaan terveydenhuollon ammattilaisille. 

Toteutuspaikka
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue (Pohde), Tulevaisuuden sote-keskus-hanke, Psykososiaalisten menetelmien käyttöönoton koordinointi Oys-yhteistyöalueella
Paikkakunta, maakunta tai hyvinvointialue
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue
Toimintamallin rahoittaja
Ei erillisrahoitusta

Luotu

30.11.2023

Viimeksi muokattu

01.12.2023

icon/chevron-down Created with Sketch. Toimintamallin kuvaus

Ratkaisun perusidea **

IPC-ohjannan rakenteisen kirjaamisen ohjeella on tarkoitus helpottaa ammattilaisen rakenteista kirjaamista ja ottaa käyttöön IPC-ohjannan toimenpidekoodi seurantatiedon keräämiseksi. 

Toimintaympäristö **

Pohjois-Pohjanmaan hankekokonaisuus Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmassa. 

Hankkeessa kehitetään perustason sosiaali- ja terveyspalveluja Pohjois-Pohjanmaan maakunnan alueella Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman tavoitteiden mukaisesti. Hankkeen myötä maakunnassa valmistellaan ja otetaan käyttöön uudenlainen, laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus, jossa asiakas saa tarvitsemansa avun sujuvasti yhdellä yhteydenotolla.

Kohderyhmä ja asiakasymmärrys **

Kirjaamisohje on luotu hyvinvointialueen ammattilaisia varten yhteistyössä heidän kanssaan.

Toimivuuden ja käyttöönoton ehdot **

Kirjaamisohjetta on jaettu laajasti ammattilaisille, ketkä käyttävät työssään IPC-ohjantaa. Myös esihenkilöitä on tiedotettu asiasta. Tulevaisuudessa kirjaamisohjetta on mahdollista jakaa jo IPC-koulutuksen yhteydessä. 

Arvioinnin tulokset tiivistettynä **

Kirjaaminen yhtenäistyy ja toimenpidekoodien käyttö lisääntyy.

Vinkit toimintamallin soveltajille **

Tämä ohje palvelee terveydenhuollon asiakas- ja potilastietojärjestelmiä, mutta on muokattavissa myös sosiaalihuollon tietojärjestelmiin.

Kehittämisen vaihe

icon/bulb Created with Sketch. Kehitteillä