Vahva asukas- ja ammattilaisymmärrys sekä yhteistyökumppanien huomiointi:
Hyvinvointitarjottimen kehittämistyötä ja vakiinnuttamista on helpottanut se, että hyvinvointitarjotin nähdään vahvasti osaksi Hyvinvoiva VAKE-toimintamallia. Eli hyvinvointitarjotin ei ole pelkästään uusi digitaalinen työväline, vaan on osa suurempaa kokonaisuutta. Hyvinvoiva VAKE –toimintamallissa on alusta alkaen vahvasti hyödynnetty asukasymmärrystä, joten hyvinvointitarjottimen kehittämiseen lähtiessä kehittäjäryhmällä oli hyödynnettävissä asukkaiden toiveita.
Ennen hyvinvointitarjottimen ensimmäisen version julkaisua kehitettävää versiosta haettiin kommentteja työpajoissa, joita järjestettiin kokemusasiantuntijoille ja alueen vapaaehtoisille järjestöjen edustajille. Ensimmäisen version testaamiseen osallistutettiin VAKEn hyte-avainhenkilöitä.
Käyttöönotetun hyvinvointitarjottimen 1.0 versio haluttiin pilotoida laajemmalla joukolla käyttäjiä. Pilottijakso ajoittui ajalle 16.12.2024-5.3.2025, jolloin käyttäjäkokemuksia kerättiin käyttäjäkyselyllä ja -testauksin. Pilotoinnissa huomioitiin erityisesti toimintamallin asiakaskohderyhmät, mutta myös järjestöjen edustajat, kokemusasiantuntijat, VAKEn ammattilaiset ja kunnan ammattilaisia.
Viestintä ja markkinointi:
Hyvinvointitarjottimen viestinnässä ja markkinoinnissa on tehty aktiivista yhteistyötä VAKEn viestinnän kanssa. Tämä on mahdollistanut sen, että hyvinvointitarjottimen kehittämisestä ja sen käytön mahdollisuuksista on viestitty monikanavaisesti. Viestinnässä on hyödynnetty hyvinvoiva_vake Instagram-tiliä ja koko VAKEn Instagram, Facebook ja LinkedIn kanavia. Lisäksi hyvinvointitarjottimen kehittämisestä kerrotaan tilattavissa olevasta Hyte-uutiskirjeessä. Hyvinvointitarjottimeen liittyen on myös tehty VAKEn verkkosivuille verkkouutisia esim. Vantaan ja Keravan hyvinvointitarjottimelta mielekästä tekemistä arkeesi | Vantaan ja Keravan hyvinvointialue ja VAKEn asiakaslehdessä Sydämmellä 03/2025.
Tämän lisäksi hyvinvointitarjottimesta on viestitty erilaisissa tapahtumissa, kuten Elinvoivaa elintavoista – Elintapaneuvonnan seminaarissa, Hyvinvointitoimijat tutuksi-infoissa ja järjestöjen /yhdistyksien tilaisuuksissa (esim. Musiikki neuvoston tapahtumassa – Musiikki paikallisen hyvinvoinnin ja elinvoiman lähteenä).
Viestinnän kanssa tiivis yhteistyö on mahdollistanut myös yhteistyössä suunnitellun asukasmarkkinoinnin syksylle 2025. Viestinnän kanssa on myös suunniteltu Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vapaaehtoiskampanja, jonka tarkoituksena on markkinoida alueemme erilaisia vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia hyödyntäen hyvinvointitarjotinta. Lisäksi VAKEn viestintä on ottanut heidän vuotensa 2025 tavoitteissaan huomioon hyvinvointitarjottimen, koska se on osa VAKEn verkkosivuja.
Laaja-alainen yhteistyö:
Hyvinvointitarjotin on koottu ja kehitetty yhdessä asukkaiden, VAKEn ammattilaisten, kuntien, järjestöjen kanssa. Alla esimerkkejä tehdyistä yhteistöistä:
Alla esimerkkejä yhteistyöistä:
- Järjestöyhteistyön kehittämiseksi tehty asiantuntijahankinta HyTe Ry:stä
- Lähellä.fi työpajat (HyTe Ry, Vantaan ja Keravan kunnat)
- PTV-työpajat (Vantaan ja Keravan kunnat)
- Kaupunkien tapahtuma- ja harrastuskalenterien tuominen hyvinvointitarjottimelle
Hyvinvointitarjottimen kehittämisen ja käyttöönoton kannalta kuitenkin tärkein yhteistyö on ollut alusta alkaen VAKEn tietohallinnon, viestinnän, hyte-tiimin ja INV 2 sekä INV 4 välillä. Yhteistyö on mahdollistanut sen, että hyvinvointitarjottimesta kehitetään VAKEn palvelurakenteiden mukainen, joka mahdollistaa palvelun vakiintumisen jo kehittämisvaiheessa.
Lisäksi yhteistyötä on tehty RRP-hankkeen sisällä. Hyvinvointitarjotin on huomioitu esimerkiksi seuraavissa RRP-hankkeen toimintamalleissa VAKEn chatbot pilotissa ja Senioritoimintamallissa.