Lomakautta kohti monta oppia rikkaampana

Innokylässä on ollut vilkasta vipinää koko kevään. Alkuvuosi on sisältänyt niin innostumisen hetkiä, oppimisen paikkoja kuin voimanponnistuksiakin. Nyt mielissä alkaa kuitenkin jo siintää kesäloma ja riippukeinu!

Kuva
kuvituskuva

Työpajoja, verkkoklinikoita ja palkintoprosesseja

Kulunut kevät on ollut Innokylässä työntäyteinen ja vauhdikas, mutta myös ihastuttavan inspiroiva. Olemme saaneet liikkua virtuaalisesti pitkin Suomea ja hypätä työpajasta toiseen substanssin vaihtuessa lennossa. Olemme saaneet olla niin hoomoilaisina, kärpäsinä katossa kuin kyselijöinäkin pysäkeillä.

Työpajoja on ollut sekä alueellisella että kansallisella tasolla ja teemat ovat vaihdelleet. Tämä on pitänyt mielen virkeänä - paljon ollaan nimittäin opittu uutta monesta eri aihepiiristä!

Innokylän verkkopalvelun käyttöön perehdyttäviä verkkoklinikoita on myös järjestetty kuukausittain. Palveluun on rekisteröitynyt jo yli 2300 käyttäjää ja julkaistujen toimintamallien määrä on yli 1000. 

Kevään aikana Innokylän verkkopalvelu toimi kilpailualustana innovaatiotoimintaan liittyville palkintoprosesseille. Talentian Hyvä käytäntö 2021 - palkinnon voitti iäkkäiden elämänhallintaa parantava ja yksinäisyyttä vähentävä Kunnan keskitetyn palveluohjauksen ja järjestöjen etsivän vanhustyön systeeminen verkostoyhdyspintatyö -toimintamalli ja TerveSos -palkinnon osallisuutta ja hyvinvointia lisäävä ja uudenlaista kaupunkikulttuuria luova Naapurituottajat -toimintamalli.

Parhaillaan on käynnissä Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun yleisöäänestys. Käy tutustumassa ehdokkaisiin ja peukuta suosikkiasi!

Uusia avauksia

Yksi iso ponnistus oli ensimmäisen kerran virtuaalisesti järjestetty Yhteiskehittämisen aamupäivä, joka tarjosi meille kaikille osallistujille uusia tuulahduksia, raikkaita näkökulmia ja asiantuntevia puheenvuoroja yhteiskehittämisestä ja innovaatiotoiminnasta.

Yhteiskehittämisen aamupäivässä lanseerattiin myös uusi Innovaatio- ja strategiaverkosto, jonka tavoitteena on toimia kansallisena foorumina yhteiskehittävälle vuoropuhelulle. 

Tulevana syksynä laajennamme Innokylän verkkoklinikkatarjontaa. Tulemme jatkossa järjestämään verkkopalvelun käyttökoulutusten lisäksi myös yhteiskehittämisen teemallisia verkkoklinikoita. Niistä ensimmäinen on Innovaatio- ja strategiaverkoston verkkoklinikka 8.9., jonka aiheena on Innovaatiolähettilastoiminta - Sote-ammattilaiset rohkeasti mukaan yhteiskehittämistoimintaan. 
Lisätietoa ja ilmoittautuminen:  Innokylän verkkoklinikat.

Nyt on aika lomailla ja rentoutua

Vauhdikas ja työntäyteinen kevät on vaatinut veronsa ja akkuja lataavaa kesälomaa odotetaan Innokylässä jo innolla! Kuten kaikki tiedämme, loman pääasiallinen tarkoitus on palautua. Lomailu on siis ehdottoman suositeltavaa ja sallittua!

Video file

Vinkkejä kesälomaan

Tätä me ainakin aiomme tehdä lomalla:

  1. Ota päikkärit aina kun mahdollista: joko aamupäivällä hyvän aamupalan jälkeen, ruokaperräiset lounaan jälkeen tai pienet iltanokoset, jotta jaksaa katsoa vaikka EM-kisojen myöhäispelin.
  2. Luovu rutiineista ja tee asioita ihan uudella tavalla.
  3. Loikoile riippukeinussa tai laiturilla. Anna ajatusten virrata, ihaile pilvenhattaroita ja kuuntele puiden huminaa. 

 

Innokylä suosittelee lomailemaan hyvällä omallatunnolla. Rentouttavaa ja palauttavaa lomaa kaikille!