Itsemurhien ehkäisy
Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten työn tueksi käytännönläheiset manuaalit itsetuhoisen henkilön ja hänen läheistensä kohtaamiseen.
ARPI on hoitotyön prosessin arvioinnin toimintamalli, joka toteutetaan aina, kun asiakas/potilas yrittää itsemurhaa tai tekee itsemurhan hoidon aikana.
DKT-toimintamallissa yksilöterapia tulee erikoistasolta ja ryhmänohjaus perustasolta. Ammattilaiset muodostavat yhdessä konsultaatiotiimin, tarjoten palvelun yhdessä asiakkaalle.
Hoito- ja palvelupolun kuvaus asukkaille Kainuun soten julkisille verkkosivuille.
Ammattilaisille suunnattu arviointilomake henkilön itsemurhariskitekijöiden arvioimisen tueksi. Arviointilomake soveltuu sekä kiireettömään että päivystykselliseen arvioon niin lähi-, etä- kuin pu
Tavoitteena oli vähentää itsemurhiin liittyvää stigmaa. Lisätä väestön keskuudessa tietoutta itsemurhia ehkäisevistä tekijöistä ja saatavilla olevista palveluista.
MIELI ry:n itsemurhien ehkäisykeskus on tehnyt vapaasti käytettävän turvasuunnitelmapohjan sekä viisi ohjevideota turvasuunnitelman laatimiseen.
Hanke toteutetaan Länsi-Pohjan alueella, jossa itsetuhoisuus on muuta maata ja väestöä yleisempää.
Kansallisen mielenterveysstrategian ja itsemurhien ehkäisyohjelman tavoitteena on turvata mielenterveystyön jatkuvuus ja tavoitteellisuus vuoteen 2030 asti.
Kansalliseen mielenterveysstrategiaan sisältyvän itsemurhien ehkäisyohjelman tarkoituksena on jatkaa ja parantaa itsemurhakuolemien estämiseksi toteutettavia toimenpiteitä.