Toimintakyky
Kuvaus eri kohderyhmille suunnatuista toimintakykyä edistävistä palveluista ja niihin ohjautumisen reitit.
Toimintamallilla varmistetaan, ettei asiakkaiden toimintakyky laske lyhytaikaisen jakson aikana sekä edistetään niiden asiakkaiden toimintakykyä, joilla siihen on potentiaalia.
Tavoitteena on tukea ikääntyneitä kohtaavien toimijoiden työtä arjen toimintakyvyn edistämisen menetelmien käytössä, riippumatta ammattiryhmästä tai ympäristöstä.
Keski-Suomen HVA:n vammaispalveluiden käyttöön on kehitetty yhteistyössä selkokielinen toimintakyvyn tiedote.
Geneerinen PROM on laaja-alainen, monille kohderyhmille yhteisiä ja merkityksellisiä toimintakykyaiheita sisältävä mittari (GenPROM).
Fysioterapiaan tuleva asiakas täyttää Digitaalisessa sote-keskuksessa digitaalisen esitietolomakkeen, jota hyödynnetään fysioterapian suunnittelussa ja toteutuksessa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointia
Asukkaat voivat arvioida itse työ- ja toimintakykyä kehitettävän itsearviointityökalun avulla.
Koti- ja asumispalveluiden asiantuntijat, RAI tiimi sekä vastuualueen pilottiyksiköt kehittivät kaatumisen ehkäisyn toimintamallin sekä Kaatumisen ehkäisy - ja Kaatumisvaaraa lisäävät lääkkeet henk
ICF-viitekehyksen käyttöönottoa tuetaan tiimi- tai yksikkökohtaisesti, jotta viitekehystä sovelletaan asiakaslähtöisesti. Toimintakykykirjaamisen avuksi otetaan käyttöön Toimintakykymobiili.
Yhteistyöjärjestöille on olemassa toimintamallit ja alusta yhteistyölle, joiden avulla järjestöt voivat yhä aktiivisemmin osallistua ikääntyneiden palvelujen tuottamiseen.