Digitaalisen palvelualustan käyttöönotto, Pohjois-Karjalan HVA (RRP, P4, I1B&I4)
Kehitämme moniammatillisesti digitaalisia palvelukanavia tavoitteena sujuvat, helppokäyttöiset ja oikea-aikaiset palvelut asiakkaiden tarpeisiin.
Palvelukanavia ovat muun muassa moniammatillinen chat, lomakkeet, kyselyt ja etävastaanotot.
Toimintamallin nimi
Kehitämme moniammatillisesti digitaalisia palvelukanavia tavoitteena sujuvat, helppokäyttöiset ja oikea-aikaiset palvelut asiakkaiden tarpeisiin.
Palvelukanavia ovat muun muassa moniammatillinen chat, lomakkeet, kyselyt ja etävastaanotot.
Sosiaali- ja terveyspalveluiden tarjoaminen uuden digitaalisen palvelualustan kautta. Asiakasta palvelevat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, mutta asiointi tapahtuu digitaalista palvelualustaa hyödyntäen. Toimintamallin tavoitteena on yhtenäistää organisaatiossa käytössä olevia digitaalisia työvälineitä.
Kehittämistyötä ja käyttöönottoja tehdään yhteistyössä eri toimi- ja palvelualueiden yksiköiden ammattilaisten kanssa. Näin kehitettävät toimintamallit palvelevat ammattilaisten käytännön työtä sekä asiakkaiden asioimista palveluissa. Yhteistyötä tehdään muun muassa sosiaali- ja terveysalan, digi- ja tietopalveluiden sekä digitaalisen palvelualustan toimittajan kanssa.
Tavoitteena on laajentaa ja juurruttaa digitaalisen palvelualustan käyttöä organisaatiossa mahdollisimman kattavasti.
Tavoitteena on kasvattaa ja kehittää digitaalisten palvelujen osuutta palveluvalikoimassa sekä tarjota yhdenvertaiset ja helppokäyttöiset palvelut kaikille käyttäjäryhmille. Digitaalisten palvelujen hyödyntäminen on kustannustehokasta ja vaikuttavaa toimintaa. Asiointimuotojen monipuolistamisella pyritään parantamaan asiakkaiden hoitoon pääsyä, hoidon oikea-aikaisuutta sekä vastaamaan hoitotakuuseen. Palveluiden monipuolistamisella mahdollistetaan myös työntekijöiden työnkuvan laajentaminen ja ammattitaidon kehittäminen, joilla uskotaan olevan merkitystä työn veto- ja pitovoimaan.
Digitaaliset palvelut on tarkoitettu kaikille hyvinvointialueen asukkaille sekä soveltuvin osin myös kausiasukkaille ja satunnaisille kävijöille. Asukkaille tarjotaan kohdennettua digitukea erilaisissa tapahtumissa/tilaisuuksissa sekä asioidessaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa. Digitaalisen palvelualustan palveluvalikoimaa laajennetaan ja kehitetään vaiheittain. Asiakasymmärrystä lisätään jatkuvasti digipalvelualustan kautta kerättävällä asiakaspalautteella.
RRP-hankkeen tukemana hyvinvointialueelle on hankittu digitaalinen palvelualusta. Tulevaisuuden sotekeskus-hankkeessa pilotoitiin moniammatillista digisotekeskusta, jonka toimintaa on jatkettu ja tuettu RRP-hankkeella. Digisotekeskuksessa asiakas- ja potilastyötä on tekemässä yli 20 henkilön moniammatillinen tiimi. Digitaalisen palvelualustan kautta asiakkaat voivat ottaa yhteyttä digisotekeskukseen chat-palvelun kautta. Chatissa asioiminen tapahtuu joko reaaliaikaisesti tai erikseen määriteltyjen palvelulupausten mukaisesti. Digitaaliselta palvelualustalta löytyvät asiointiaiheet on suunniteltu siten, että ne ovat hoidettavissa etäyhteydellä. Keskitetty moniammatillinen sotekeskus mahdollistaa asiakkaiden asioiden hoitamisen yhdellä yhteydenotolla. Tämän hetkisen palvelutarjonnan näet Digitaaliset palvelut - siunsote.fi. Tällä hetkellä digitaalinen palvelualusta palvelee pääsääntöisesti arkisin klo 8–15:30 koko hyvinvointialueen asukkaita.
Digitaalinen palvelualusta on otettu käyttöön huhtikuussa 2024 ja käyttöönottoja tullaan laajentamaan hyvinvointialueella syksyllä 2024 kattamaan perusterveydenhuoltoa, erikoissairaanhoitoa sekä sosiaalipalveluita.
Käyttöönoton vaiheet ovat kuvattuna erillisessä tiedostossa.
Tätä kenttää päivitetään myöhemmin. Tämän hetkisen palvelutarjonnan näet Digitaaliset palvelut - siunsote.fi.