Paimion matkailuvetovoimaa edistävä verkkosivusto

Paimion kaupungin matkailun edistäminen ja yrityspalveluiden tarjoaminen yrittäjävetoisilla verkkosivuilla. Esiteltynä tuotekortein sekä kaupungin yleiset kohteet sekä osallistuvien yrittäjien palvelut.

icon/chevron-down Created with Sketch. Perustiedot

Toimintamallin nimi
Paimion matkailuvetovoimaa edistävä verkkosivusto
Toimintamallin lyhyt kuvaus

Paimion kaupungin matkailun edistäminen ja yrityspalveluiden tarjoaminen yrittäjävetoisilla verkkosivuilla. Esiteltynä tuotekortein sekä kaupungin yleiset kohteet sekä osallistuvien yrittäjien palvelut.

Toteutuspaikka
Paimion kaupunki
Paikkakunta, maakunta tai hyvinvointialue
Paimio
Toimintamallin rahoittaja
Kunta
Yritysrahoittaja
Toimintamallin kokonaisuus
Liitteet ja linkit

Luotu

16.03.2022

Viimeksi muokattu

14.04.2022

icon/chevron-down Created with Sketch. Toimintamallin kuvaus

Toimintaympäristö **

Paimion kaupunki on lähivuosina kehittynyt huimaa vauhtia yritysten kasvavassa määrässä sekä erilaisten elinkeinohankkeiden mukana. Paikalliset kuluttajat, yrittäjät ja kaupungin eri tahot ovat jokainen omissa ryhmissään tulleet tietoisemmaksi Paimion ainutlaatuisuudesta, jota on haluttu lähteä kehittämään. Matkailun elpyminen erityisesti Paimion Parantolan ohella on saanut kaupungin ja lähialueen yrittäjät kehittämään myös omaa toimintaansa. VisitPaimio -sivusto on ainutlaatuisuudessaan tehokas viestintäväline, minne on koottu jo vuosiakin olemassa olevia matkailukohteita. Paimion kaupungin matkailukohteita tai vetovoimatekijöitä ei ole aikaisemmin lähdetty näin systemaattisesti markkinoimaan, eikä niille ole ollut erityisiä verkkosivuja. VisitPaimio matkailusivut sisältää laajan kattauksen aktiivisten yrittäjien palveluita sekä Paimion alueen matkailukohteet ja vetovoimatekijät.

Kohderyhmä ja asiakasymmärrys **

Kohderyhmiä ovat paikalliset ja lähialueen kuluttajat, turistit ja matkailijat.

Paimion on maaseutukaupunki luonnon keskellä, joten luonnossa liikkujien, perheiden ja maaseudulle halajavien ihmisten kiinnostus on herätetty sivujen kautta. Asiakaspalautetta on tarkoitus kerätä tulevana kesänä kivijalkoihin jaettavan kyselyn avulla. Myös VisitPaimio -nettisivuille tulee kevään 2022 aikana kysely sivuilla vierailijoille. Tähän asti on kuultu yrittäjien mielipiteitä ja osallistettu kaupungin työntekijöitä tarkastelemaan tärkeimpiä kohteita. Facebookin kautta saadut reaktiot kuluttajilta ovat ohjanneet osaltaan vahvistamaan tiettyjen kohteiden huomiota ja näkyvyyttä somessa ja verkkosivuilla. Keväällä tulossa mm. valokuvakilpailu, mihin voivat osallistua kuka tahansa. 

Kansikuva
VisitPaimio-matkailusivut

Kehittämisen vaihe

icon/bulb Created with Sketch. Kehitteillä

Kohderyhmä