Työhönvalmennus
IPS- aluehankkeen tavoitteena on edistää mielenterveyskuntoutujien työelämään paluuta tai pääsyä sekä työssä pysymistä.
Toimintamallin tavoitteena on vahvistaa mielenterveyden häiriöhin sairastuneiden henkilöiden hyvinvointia, osallisuutta, työ- ja toimintakykyä sekä edistää työllistymistä ja työssä pysymistä.
Yhtenäisten arviointikohteiden sopiminen työympäristössä tapahtuvan työ- ja toimintakyvyn mittaamiseen Pohjois-Karjalassa eri organisaatioiden monialaisena yhteistyönä.
Keusoten vammaisten palveluissa on kehitetty laatukriteereihin perustuvaa tuetun työllistymisen työhönvalmennusta.
Kymsoten Monialaisen Työelämäpalvelun Yrityskoordinattori on yritys- ja työnantajayhteistyön asiantuntija.
Pilotoidaan laatukriteereihin perustuvaa tuetun työllistymisen työhönvalmennuksen toimintamallia Oulun seudulla. Tavoitteena on arvioida toimintamallin soveltuvuutta alueella.
Mallinnetaan laatukriteereihin perustuvaa tuetun työllistymisen työhönvalmennusta Etelä-Savon alueella. Kohderyhmänä ovat osatyökykyiset ja pitkäaikaistyöttömät henkilöt.
Työ- ja toimintakyvyn mukainen työkokeilu ja osaamisen edistäminen työkokeilun aikana. Tuetun työkokeilun tueksi kehitetään verkkovalmennus.
Sosiaalialan kirjaamisosaamisen vahvistaminen digitaalisesti Kansa-koulu I ja II -hankkeiden (2015–19) aikana valmennetuille kirjaamisvalmentajille.
IPS-työhönvalmennus on työelämään kuntouttava palvelu, joka on tuotu Suomeen osana kansallista mielenterveysstrategiaa. Jonna Leppiaho, Marjo Vallimies-Honkanen ja