Työhönvalmennus
Edistetään aikuissosiaalityön asiakkaiden työllistymistä ja työssä pysymistä työhönvalmentajan tuella. Tarjotaan tukea tarvittaessa myös työllistyneen asiakkaan työnantajalle.
Oman osaamisen tunnistaminen ja kokemus aktiivisesta toimijuudesta tukevat työnhakua.
IPS - Sijoita ja valmenna! on tuetun työllistämisen toimintamalli, jonka tavoitteena on mielenterveyskuntoutujan työllistyminen palkkatyöhön.
Osana Työkykyohjelman laajentamista pilotoidaan sosiaalihuollon palveluna laatukriteereihin perustuvaa työhönvalmennusta vuosina 2023-2024.
Laatukriteereihin perustuva tuetun työllistymisen työhönvalmennus otetaan käyttöön osana kuntouttavaa työtoimintaa.
Työhönvalmennuspalvelumallin tavoitteena on tukea mielenterveyshäiriöihin sairastuneita työelämään jo hoidon aikana, ja näin ehkäistä syrjäytymistä sekä tukea toipumista työssä.
Tässä tuetun oppisopimuksen mallissa työhönvalmentaja kulkee oppisopimusopiskelijoiden rinnalla oppisopimusopintojen ajan.
Laatukriteereihin perustuvan tuetun työllistymisen työhönvalmennuksen toimintamallin laajentaminen Etelä-Pohjanmaalla
Tavoitteena on lisätä sote-keskuksissa osatyökykyisten tunnistamista sekä heille suunnattua palvelutarjontaa ja perustaa monialaisia työkyvyn tuen tiimejä sekä tarjota laatuperusteista työhönvalmen
Tavoitteena on mielenterveyshäiriöitä sairastavan kainuulaisen työllistyminen tai palaaminen avoimille työmarkkinoille tai ohjautuminen opintoihin.