Omahoito
Kanta-Hämeen hyvinvointialueella halutaan edistää yhdenmukaista terveys- ja hoitosuunnitelman (THS) käyttöä. Yhteinen kansallisen määrittelyn mukainen THS sovellus on omahoidon tuen työkalu.
Päijät-Hämeessä on aiemmin kokeiltu terveysvalmennusta kroonisesti sairaiden potilaiden hoidossa.
Tyypin 2 diabeetikolla on käytössään sovellus, jossa on perustietoa diabeteksesta, erilaisia omahoito-ohjeita, ammattilaisen yksilöllisesti aikatauluttamat seurantakäyntien ajankohdat sekä erilaisi
Kestävän kasvun Kainuu -hankeen Suun terveydenhuollon yhtenä osa-alueena olivat maahan muuttaneiden asiakasryhmä, jonka palveluita tulisi kehittää asiakastarpeista lähtöisin.
Etelä-Karjalan omahoitajamallin tavoitteena on turvata yhtenäiset toimintakäytännöt ja hoidon jatkuvuus paljon palveluja käyttäville asiakkaille.
Suun terveydenhuolto ja perhetyön NOPSA-palvelu aloittivat yhteistyön Kainuussa. Uusi palvelu mahdollistaa lasten ja nuorten suun omahoidon tukemisen lapsen kotona.
Asiakkaat voivat hyödyntää hybridibottia tiedonhankintaan 24/7 ja löytää vastauksia etsimiinsä kysymyksiin myös live-chat -palvelun ollessa on suljettuna.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen yhteisellä toimintamallilla sujuvoitetaan ja yhdenvertaistetaan muistisairaan hoito- ja palvelupolkua sekä tehostetaan muistisairauden ennaltaehkäisyä, varhaise
Malli sisältää esidiabetesvaiheessa olevien asiakkaiden tunnistamiseen -, voimaannuttamiseen ja omahoidon tukemiseen liittyviä ohjeita.
Maksuton, tavoitteellinen ja tuloksellinen työväline julkisen terveydenhuollon ja terveyden edistämisen sektorin käyttöön. Kurssi on suunnattu henkilöille, joilla on osteoporoosi/osteopenia.